Szeptember, Vár, Borfesztivál

Szeptember 7-10-ig tart nyitva Európa legszebb helyszínén, a Budai Várban, a Budapest Borfesztivál.

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben a Budapest Borfesztivál a Budai Várban, ahol a főváros legimpozánsabb panorámáját élvezve kóstolhatják meg a látogatók közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát.  

Újdonság lesz, hogy idén limitált mennyiségű, egyedi grafikával készült exkluzív poharakkal (2017 darabos limitált mennyiségben) várják a vendégeket.

Fontos szakmai és borimádó amatőröknek szóló kísérő program lesz idén is a Boregyetem, amelynek során a kétnapos előadás- és kóstolósorozat a leginkább aktuális borászati témákat érinti. A programot szeptember 4-én és 5-én tartják a MOM Kulturális Központban.

1. NAP PROGRAMJA

Borértékelések útvesztőjében  

VinAgora Nemzetközi Borverseny Előadó: Zilai Zoltán igazgató - VinAgora Nemzetközi Borverseny, Budapest Borfesztivál elnök - Magyar Bor Akadémia

WineFlow Előadó: Németh Richárd borblogger

Borpiac és borfogyasztási szokások Előadó: Romsics László ügyvezető igazgató - Csányi Pincészet

2. NAP PROGRAMJA

Vendégország: Chile

Chile a világ 5. legnagyobb borexportáló országa, míg bortermelése a 7. legnagyobb. Egy délután kevés, hogy mindent megtudjon a dél-amerikai ország bortermeléséről, borvidékeiről, de ismereteit biztosan bővíteni tudjuk az előadások során. A 26. Budapest Borfesztivál vendégországának standjainál a fesztivál ideje alatt még jobban megismerkedhet az ország boraival.

Chile bortermelésének bemutatása - Európai Export Manager előadása - az ország borainak áttekintése - borkészítési eljárások - borvidékek sajátosságai - bor exportálása

Borok kóstolása A kóstolást levezeti Dr. Kosárka József borszakíró, nemzetközi borbíra, Magyarország korábbi chilei nagykövete

Forrás: Budapest Borfesztivál / Vendég & Hotel


Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.
Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán

Személyzet nélküli okosüzlet Újbudán 

A napi 24 órában üzemelő Auchan GO üzletbe egy applikációval lehet bemenni, és ezen keresztül lehet fizetni a vásárlás végén.
Csókaszőlő, laska, piros bakator

Csókaszőlő, laska, piros bakator 

Régi magyar szőlőfajták kóstolója egy budai gimnáziumban.
Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.