A METRO megkezdte a Michelin-dicsőségtáblák kiszállítását

Szeptember 14-én lehullott a lepel a Michelin Guide idei díjazottjainak kilétéről – a Michelin névtelen inspektorai által ajánlott vendéglátóhelyek szerepelnek a népszerű gasztronómiai útikönyvben, s az elnyert méltatást igazoló táblácskát is kapnak. Idén nem kell sokat várakozni a plakettekre, mert a METRO a kihirdetés másnapján megkezdte azok kiszállítását az arra érdemesült vendéglátóhelyeknek.

A Michelin Guide és a minőségi gasztronómia partnereként hosszú évek óta a METRO Nagykereskedelem gondoskodik a csúcsminőséget igazoló Michelin-táblák célba juttatásáról. A feladat ezúttal profi logisztikát kíván, hiszen mint ismert, valóságos díjesőt hozott a Michelin Guide idei magyarországi válogatása.

75 étterem, közte 28 budapesti, és 47 vidéki vendéglátóhely szerepel a Michelin Guide megfelelő rovataiban. 2 kétcsillagos étterem, 7 egycsillagos étterem, 7 Bib Gourmand étterem, 59 ajánlott étterem, valamint 5 Michelin zöld csillagos (fenntartható) étterem lett az idei Michelin Gála mérlege.

A METRO Magyarország munkatársai szeptember 15-én szimbolikus helyszínről, a Hősök teréről indulva kézbesítik a gasztronómia héroszainak a dicsőségtáblákat. A Michelin-plakettek kiszállítása 14:00 órakor startolt el: a szélrózsa minden irányába tartó METRO-csapatok a lehető legtöbb táblát visznek el a Michelin-leleplezés másnapján megérdemelt helyére, s azon vannak, hogy egy héten belül minden tábla a büszke tulajdonosához kerüljön.

„Minden évben jutalomjátékként éljük meg a Michelin-plakettek átadását, mert a díjazottak túlnyomó része egyben METRO-partner is, akiknek a törekvéseit, terveit jól ismerjük.” – fejti ki Bősze Ákos HoReCa üzletágfejlesztési vezető. – „Számos minőségi alapanyagot, különlegességet szinte csak tőlünk tud stabilan beszerezni egy-egy színvonalas étterem. A Michelin-elismerések odaítélését évről-évre kicsit úgy éljük meg, hogy mi is hozzá tudtunk járulni a magyar gasztronómia hírnevének öregbítéséhez. Külön öröm, hogy a táblák kiszállítása során személyesen gratulálhatunk a díjazottaknak.”


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.