A svédek és a vendéglátás

Egyszerű reddit-bejegyzésnek indult, ám óriási vihart kavart Svédországban az a történet, amelyben egy férfi leírta, mennyire nem vendégszeretőek a svédek.

Az állítás annyira felkorbácsolta a svéd társadalmat, hogy mára pro és kontra bizonygatják svédek és más országból valók, hogy náluk bizony ilyen szokás nincs, vagy szerintük teljesen elfogadható az, ha a vendég gyereket nem invitálják meg egy kis evés-ivásra, ha épp náluk van, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Valóságos lavinát indított el egy egyszerű bejegyzés a redditen, amelyben valaki azt kérdezte a felhasználóktól, hogy mi volt a legfurcsább dolog, amivel eltérő vallású vagy kultúrájú vendéglátóiknál találkoztak, mire egy svéd felhasználó elmesélte, hogy gyerekkorában a barátja házában játszva annak családja soha nem hívta meg vacsorázni, mikor az étel elkészült, hanem a szobában kellett várnia, míg a család végzett az étkezéssel.

Tényleg éhesen hagyják a náluk lévő vendéget a svédek? Az állítás középpontjában nem más áll, mint hogy a svédeknél társadalmilag elfogadott, sőt, elvárt szokás, hogy ha valaki vendégségben jár náluk, annak a svéd vendéglátók nem adnak enni, és különösen így van ez, ha gyerekekről van szó.

Az eredeti bejegyzés óta posztok és tweetek tucatjaiban bizonygatják svédekkel kapcsolatban álló emberek, mennyire barátságtalanok és nem vendégszeretőek a svédek - amit ők észre sem vesznek, annyira magától értetődő számukra ez a viselkedés. "Svédországban nőttem fel és jól emlékszem rá, hogy nem volt bejárásom a barátaim vacsoraasztalához... azt azért megengedték, hogy megmikrózzam a maradékot, míg ők a másik szobában társasoztak", írta ezzel kapcsolatban Signe Krantz, politológus.

A teljes cikk ITT található

 

Forrás: Euronews


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?