Akár Donald Trump bora is kóstolható az idei VinCE Budapesten

Ez még nem biztos. Az azonban igen, hogy lesz idén is VinCe Pince Magyarország egyik legrangosabb boros rendezvényén.

A régió legnagyobb boreseménye március 17-én szakmai nappal indul, így pénteken elsősorban a borászokat és szakmabelieket, 18-án és 19-én pedig főként a borkedvelő amatőröket várják, mondta a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján Jandrasics Borbála, a VinCE Magazin újonnan kinevezett főszerkesztője és Peller Ágnes főszervező.

A rendezvény az elmúlt 7 évben csaknem 30 Master of Wine-t (a borszakma egyik legmagasabb elérhető titulusa) vonultatott fel, és a borvilág legnagyobb neveit hozta el Budapestre.

A kiállítás mellett idén is ültetett mesterkurzusokon és workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, míg a sétáló kóstoló standjainál megismert borokat a VinCE PopUpWebstore online alkalmazás segítségével meg is lehet vásárolni - ez az online elérhető alkalmazás már a kiállítás előtti héten és utána is még egy hétig pinceáron kínálja a kiállításon kóstolható tételeket.

A VinCE Budapest több mint 160 kiállító és 200 borkereskedő, valamint újságírók, bloggerek, HoReCa szakemberek találkozóhelye, amely platformot kíván létrehozni a hazai termelők növekedési lehetőségeinek támogatása érdekében, mondták el. És a rendezvény során harmadik alkalommal adják át a VinCE Awards díjakat.

A mesterkurzusok előadói közül kiemelték a Roederer champagne-ház pincemesterét, Jean-Baptiste Lécaillont, a Taittinger-től Clovis Taittinger exportigazgató tart mesterkurzust, és előad a legnevesebb spanyol borász, Miguel Torres is, akit évek munkájába telt megnyerni - árulte a volt főszerkesztő, Németh Ágnes, aki a világháló segítségével vett részt a tájékoztatón - hiszen jó ideje Spanyolországba költözött.

A VinCE Budapesten szintén mesterkurzust tartó Fiona Beckettet a bor-étel párosítások királynőjeként tisztelik Nagy-Britanniában, az Elnökök és uralkodók borai című masterclasson pedig a tervek szerint kóstolni lehet Donald Trump virginiai borászatából érkező tételeket is.

A VinCE Budapest részletes programja és kiállítói listája a vincebudapest.hu honlapon érhető el.

Forrás: Vendég & Hotel


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.