Az ősz ízei a Kert Bisztróban

A magát világutazó, családbarát étteremnek valló vendéglőben a hazai és a több kontinensről válogatott, szezonális alapanyagok ötvözésével az évszakot új perspektívából fedezhetik fel a vendégek.

A Kert Bisztróban az évente többször megújuló étlap egy része a nagypolgári magyar konyha fogásain alapul, ahol komoly figyelmet kapnak a hazai alapanyagok.

A húsok, vadak, halak jó része hazai tenyésztőtől származik, de olyan fontos hozzávalók, mint a pirospaprika, dió, zöldfűszerek, tejtermékek is magyar kismanufaktúrák termékei. Az étterem együtt halad a világtrendekkel, hogy kínálatában mindig legyen felfedeznivaló a vendégek számára. Ennek megfelelően, mindinkább előtérbe kerül az elsősorban növényeken és halételeken alapuló flexitáriánus étrend, valamint a vegán, illetve a glutén- és laktózmentes fogások is.

Az ősfákkal körbeölelt zuglói családi étterem egyben maximalista műhelykonyha is, ahol Galgóczi Gábor séf ügyel arra, hogy kötetlen, érthető ételek kerüljenek a vendégek asztalára, miközben a legegyszerűbb hozzávalókból is vibráló színeket és ízeket hoznak elő. Gábor két évtizedes szakmai tapasztalatával, a Kert Bisztróban a kedvelt magyar összetevők mellett bátran nyúlnak bármely kontinens alapanyagához, legyen az ausztrál bárány, ír vagy japán marha, földközi tengeri kardhal vagy kanadai homár. Céljuk, hogy az izgalmas fogások megfelelő kombinálásával a család minden tagja, a gyerekektől a nagyszülőkig, találjon kedvére valót.

Ezt a megközelítést tükrözi az őszi évszakhoz frissült étlap, amin az előételtől a desszertig számos szezonális, hazai és nemzetközi fűszeren, zöldségen, hús és halételen alapulnak a fogások. A kreatív munka eredményeként egy helyen megtalálható a rebarbara chutney-val tálalt, házilag füstölt és rostonsült hízott libamáj, a Tom Kha leves, a marokkói harissával érkező humusz, a mexikói ízesítésű bébicsirke, a rozé kacsamell sütőtök gratinnel, az atlanti óceáni tőkehal filé csőben sült édesburgonyával, a mézzel és naranccsal lakkozott vaddisznó oldalas vagy a brezírozott mangalica csülök feketekáposzta levelekkel. A nemzetközi trendeknek megfelelően a vegán étrendet követőkre is gondoltak a füstölt zeller steak összeállításánál, amit egy zöldségpecsenye lé tesz teljessé. A desszertek közül a mogyorós-kávés dacquoise, valamint a yuzu zselével töltött vietnámi csokoládé mousse hozza el leginkább az őszi hangulatot.

„Fontos számunkra, hogy minden fogásunk egyedi legyen, így mindegyik megvalósítása mögött egy-egy izgalmas történet bújik meg. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy folyamatosan formájuk a vendégeink ízlését, és amellett, hogy könnyen érthető ételek alkotunk, adjunk esélyt a felfedezésre is” – hangsúlyozta Galgóczi Gábor séf.

Az italok esetében ebben az időszakban a nyári közönségkedvenc rozé háttérbe szorul, és nagyobb figyelmet kapnak a vendégek részéről a testesebb vörösborok, illetve az idősebb fehérborok is. Az üdítőknél pedig a házi, gyümölcsalapú limonádék és a levendula szörp kerül előtérbe.

Forrás: Kert Bisztró


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.