Elstartolt a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál

Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek a szervezők a harmadik Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál hat napjára a város történelmi főterén.

Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, az idei fesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg. Kiemelte: a június 18. és 24. között zajló rendezvénysorozat megszervezésének vezérmotívuma az volt, hogy minél több kecskeméti vagy a városhoz köthető művészt hívjanak meg, fellépési lehetőséget biztosítva számukra. Így a fesztivál keretében egy-egy estén a nagyszínpadra lép Szabó Balázs Bandája, a Bohém Ragtime Jazz Band és Kocsis Tibor is.

A Múzeumok éjszakáján születésnapi koncerttel ünnepel az idén harmincéves Csík Zenekar. Az est vendég előadója a Quimby frontembere, Kiss Tibor lesz. A magyar nóta kedvelőinek a szervezők Fejős Jenő, a város ezüstkoszorús nótaénekesének fellépésével készülnek. Ezen kívül az érdeklődők a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadását is élvezhetik egy-egy este. A fesztivál kisszínpadán a feltörekvő kecskeméti együttesek, zenekarok kapnak helyet.

A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretében hirdetik majd ki a Kecskemét Város Bora és Bács-Kiskun Megye Bora címeket, de szerveznek a fesztiválhoz kapcsolódó szakmai konferenciát, valamint borrendi találkozót és felvonulást is. A szervezők a hat nap alatt a gyermekes családoknak játéksarokkal, meseszínpaddal, báb- és utcaszínházi előadásokkal, hangszer- és táncbemutatóval, valamint bűvészműsorral készülnek. A gasztronómia iránt érdeklődők pedig a több mint hetven kiállítót felvonultató pálinka és borutca, kézműves sörkert és a gasztro tér kínálatából válogathatnak.

Forrás: Vendég & Hotel/MTI


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?