Elvesztette három Michelin-csillagát a leghíresebb szusiétterem

Mivel nyilvánosan nem lehet foglalni a tokiói Jiróba, kikerült a Michelin-katalógusból a világ leghíresebb háromcsillagos szusiétterme.

Nem az étterem minőségével volt probléma, hanem azzal, hogy már nem áll nyitva a közönség előtt és így nem felel meg az éttermi katalógus követelményeinek. "Tudomásunkra jutott, hogy Szukijabasi Dzsiro többé nem fogad nyilvános foglalást, emiatt kikerült az érdeklődési körünkből" - közölte a Michelin-katalógus szóvivője kedden, az étteremkalauz legfrissebb tokiói kiadásának bemutatóján. Mint hozzáfűzte: a Michelin politikája szerint csak olyan éttermekkel foglalkozik, ahová bárki bejuthat, ha enni akar. Az ugyancsak háromcsillagos tokiói Szusi Szaito étterem szintén kikerült az új kiadásból hasonló okok miatt.

A Michelin 2020-as katalógusa megerősítette Tokió kulináris fővárosi státuszát. A japán fővárosban 226 csillagos étterem van, több mint a világ bármely más városában – beleértve Párizst is. Tizenegy étterem háromcsillagos minősítést kapott, közülük 3 már egyhuzamban 13. alkalommal.

A Jiro 2007 óta, mikor a Michelin első tokiói kiadása megjelent, minden évben elnyerte a három csillagot. 2014-ben Barack Obama amerikai elnök ott ebédelt Abe Sindzó japán kormányfővel, de az étterem vendége volt Hugh Jackman és Katy Perry is.

Az étterem kilencvenes éveiben járó tulajdonosa, Ono Dzsiro idősebb fia segítségével még mindig szusit szolgál fel, fiatalabb fia pedig egy másik éttermet vezet, amelynek két csillaga van.

A híres Szusi Dzsiro 1965-ben nyílt meg a tokiói Ginza kerületben. Mindig is nehéz volt helyet foglalni az étterembe, de manapság már csak azok élvezhetik a séf 40 ezer jenes (112 ezer forintos) válogatását, akik törzsvendégek, különleges kapcsolatokkal rendelkeznek vagy egy luxusszálló foglal helyet számukra.

A Jiro honlapja szerint az étterem jelenleg nem tud foglalásokat felvenni, amiért elnézést kérnek. Mivel az étteremben egyszerre mindössze tízen tudnak helyet foglalni, a helyzet egy ideig biztos nem fog változni - írják.

 

 

Forrás: MTI


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?