Ezekben a cukrászdákban keresse az Év bejglijeit!

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit: a kesztölci Erika Cukrászdáé lett az év diós bejglije, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a balatongyöröki Promenád Kávéház pekándiós, karamellizált almás bejglije nyert.

A Magyar Cukrász Ipartestület keddi közleménye szerint az idén harmadik alkalommal hirdették meg az Év bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára hagyományos diós és mákos, valamint ínyenc kategóriában.     

A hagyományos diós kategóriában az aranyérmet Kara József Zoltánné (Erika Cukrászda, Kesztölc) nyerte el. Az ezüstérmet Simon Andrea (Desszert Center, Gyomaendrőd), a bronzérmet pedig Szurgent Péter (Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest) kapta.     

A hagyományos mákos kategóriában az aranyérmet Novák Ádámnak és Puskás Róbertnek (REÖK Kézműves Cukrászda és kávéház, Szeged) ítélték oda. Ezüstérmes lett Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin), a bronzérmet Kiss Károlyné (Major Cukrászda, Budapest) kapta.     

Az ínyenc kategóriában Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el az aranyérmet Mennyei ajándék elnevezésű bejglijével. Az ezüstérmet Molnár Annamária (Füge Bolt és Kávézó, Budapest) pisztáciás bejglije, a bronzérmet pedig Képes Gabriella (Képeschoco, Pácin) mákos-birsalmás-fehércsokis bejglije kapta. 

A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat szintén Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök) nyerte el a Mennyei ajándékkal, egy fűszeres, pekándiós, karamellizált almás bejglivel, amelyben különböző fűszerek, a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikánsságát, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került.    

 Mint a közleményben kiemelték, az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az idén is kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a mogyoró és a mandula, de megtalálható volt a sárgabarack, a málna, a pekándió, a kesudió, a rozmaring, a birsalma, a naspolya, a füge, a cékla, a tonkabab, a szilvapálinka és a búzasör is a felhasznált alapanyagok között.     

A három kategóriában az idén csaknem 50 bejglit neveztek. A versenymunkákat kategóriánként háromfős zsűri értékelte.

Forrás: MTI


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?