Háromezer kiló debreceni párost falhatnak a debreceni Zamat fesztiválon

Három nap alatt összesen háromezer kilogramm debreceni páros kolbásszal várják az érdeklődőket a hétvégén a Nagyerdőbe, a hetedik alkalommal megrendezendő Zamat fesztiválon - közölték a szervezők a rendezvény sajtótájékoztatóján, a debreceni víztoronyban.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere felidézte, hogy három évvel ezelőtt elkészítették az azóta a hungarikumok listájára is felkerült pároskolbász-kódexet, a debreceni páros eredeti receptúrájával.
A kódexet aláíró helyi éttermek mind vállalták, hogy csak az eredeti receptúra szerint készítik és kínálják a páros kolbászt - tette hozzá.


Elmondta azt is, hogy a hétvégi Zamat fesztiválon az éttermek versengenek majd a legzamatosabb debreceni páros cím elnyeréséért, az amatőröknek pedig Vágod? címmel hirdetnek versenyt.
Az induló csapatok 4-4 kilogramm húst, szalonnát és minden hozzávalót megkapnak a kolbász elkészítéséhez, egyetlen feltétel, hogy a húst - az eredeti receptnek megfelelően - nem darálhatják, késsel kell összevágni a töltelékbe - ismertette a részleteket Széles Diána.


Miklósvölgyi Péter, fesztivált szervező Campus Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: az idei fesztivál újdonsága, hogy a klasszikus ízeket képviselő éttermek mellett az ország és a régió legjobb streetfood szolgáltatói is főszerepet kapnak.


A zamatos ételeket zamatos pálinkák kíséretében fogyaszthatják a résztvevők: a több mint százféle pálinkát az ország legjobb manufaktúrái szállítják Debrecenbe - jelezte Miklósvölgyi Péter.
Zenében sem lesz hiány: fellép a fesztiválon a Kowalsky meg a Vega, koncertet ad Geszti Péter, ott lesz a Kelet Brass Band és a Karaván Família, Kori & Günter nagy szülinapi koncertjén pedig felcsendülnek a legismertebb Acoustic Gallery-, Electric Gallery-, Szfinx-, P. Box-, Omen-slágerek, valamint részletek a Hairből, a Jézus Krisztus Szupersztárból és az István a királyból is - hangzott el a sajtótájékoztatón.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?