Helyszínt vált a Sóletfesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Idén az újlipótvárosi RaM – ArT Színház ad helyet a rendezvénynek, amelynek parkja ideális körülményeket biztosít családi időtöltésre is. Hétezer adag sólet sül-fő majd, természetesen betartva a kóser szabályokat, mind a helyszín, mind a technológia és a hozzávalók tekintetében. Lesz vegán változat is!

 

A két éve nyílt gyönyörű, hagyományos, egyben mégis modern Zsilip Zsinagógában kaphattunk tájékoztatást az idei, augusztus 27-i rendezvényről. A sólet, vagy csólent, mert így is nevezték régen, a zsidóság ikonikus étele, amely mindig szombatra készül el. Többnyire a környéken lévő valamelyik pékség kemencéjében sült-főtt össze hajdanán a sok finom hozzávaló.  

Ahány ország, annyiféle sólet

Egy régión belül is van, ahol módosultak az összetevők és a technológia is. E sokféle, mégis hasonló fogásból kapunk majd ízelítőt a fesztiválon, ahol az ételek az egyes nemzetek és a jelenlévő hírességek ízlése szerint készülnek. Mert más a spanyol, a magyar, az amerikai, sőt, az izraeli is változat is.

Lesznek koncertek és gyerekfoglalkozások is

A széles gasztroválasztékot gyerekprogramokkal és kulturális eseményekkel ötvözik a rendezvényen. Koncertek és Sinatra-slágerek szórakoztatják a nagyobbakat, a kisebbek figyelmét rajzfilmslágerekkel kötik le.

Az eseményen több kiállító is jelezte részvételét, mint a Sejna Fashion kóser divatház, a Könyv Népe Kiadó, a CEDEK Szeretetszolgálat, a Weiss Manfréd Népkonyha, a Semes Kóser Pékség és a Judaica Shop.Akinek kérdései vannak a zsidósággal kapcsolatban, a válaszok végett a Kérdezd a Rabbit standot érdemes majd keresni.

A fesztivál látogatása ingyenes, kivéve néhány kulturális rendezvényt.

A www.zsinagogakhete.hu- weboldalon részletes tájékoztatást kapunk a több napos fesztivál gazdag programkínálatából.

Forrás: Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.