Hét éves a Lucullus Baráti Társaság

Wang Qiang kínai sztár- és mesterszakács 21 fogásával ünnepelte meg 7. születésnapját Magyarország egyik legnagyobb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus Baráti Társaság - adta hírül a Turizmus Online.

Ebben az évben a szervezet már elérte a 95. vacsoráját, és oldala bekerült a Goldenblog blogverseny legjobb 50 blogja közé. (Magyarországon cca 700 gasztronómiai blog létezik). A kétnaposra sikeredett rendezvényen majdnem 200 vendég vett részt, akik olyan különlegességeket kóstolhattak meg, mint a „kínai hamburger” (Wang féle csülök roló), ökörszív- és nyelv, vagy a darált szezámmaggal töltött tésztagombóc. Wang mester elmondta, hogy a jövőben számos tematikus kínai rendezvényt fog szervezni – így az egészségvédelemmel, kínai régiókkal, evőpálcika-kultusszal kapcsolatban is.

Eljuttatni az ételt a „rendeltetési helyére”

Turóczi Gábor, az egyesület elnöke (egyben Magyarország Extrém Szakácsa) elmondta, hogy nagy elánnal továbbmennek a megkezdett úton: tematikus vacsorákkal, teaszemináriummal, FINE DINING stílusú vendéglátással, egyéni- és céges csapatépítő főzőkurzusokkal, csokoládékóstolókkal és csokoládégyár látogatásokkal. „Az étel mindenkié, nekünk pedig kutya kötelességünk, hogy eljuttassuk a rendeltetési helyére” – tette hozzá Turóczi Gábor. Az Extrém Szakács projekt, amelynek keretein belül immár 13 alkalommal készült Paprikás Csirke a magyar kultúrát népszerűsítendő – a Lucullus BT-vel szorosan együttműködve, ámde külön projektben folytatódik továbbra is. (Turizmus Online)


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?