Kíváncsi, hogy hol eszik a világon a legtöbb húst?

Nyilván az olvasó is gyakran elmélázik azon, hogy ugyan a Föld melyik államában fogyasztják a legtöbb húst az emberek. A Fox News cikkének szerzője nem lepődne meg, ha meglepődnénk a válaszon.

Amint az ismeretes a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD) a globális gazdasági és társadalmi jólétet célzó politikák támogatására hozták létre a megalapítói. A 200 tagállamáról minden évben adatok garmadáját közzétevő organizáció az országok húsfogyasztási szokásait is rendszeresen górcső alá veszi.

A leírtak tükrében érthető, hogy az éves húsfogyasztás fejenként számolt mértékét 2013-ban is rangsorolta a világszervezet. A Forbes és Statista az eredmények alapján létre is hozott egy takaros táblázatot, melyben nyomon követhetjük, hogy mely országok is fogyasztják a legtöbb marha-, baromfi-, sertés-, borjú- és juhhúst az egész világon. Jelen írásban, mi csak az élvonal zászlóshajóira kívánunk koncentrálni, melyek dióhéjban a következők (a számokat kerekítettük):

1. Ausztrália

Valóban, a kontinensnyi országban évente fejenként 205 fontnyi (kb. 93 kg) húst kebeleznek be az emberek.

2. Egyesült Államok

Érdekes módon nem az amerikaiak „burkolják be” a legtöbb állati fehérjét a Földön, de azért az a 201 font (kb. 91 kg) is tiszteletet parancsoló teljesítmény.

3. Izrael

Az izraeliek 190 fontja (kb. 96 kg) 2013-ban a harmadik helyre volt elég.

4. Argentína

Az argentinok csak 187 font (kb. 85 kg) húst habzsoltak be a 365 napos időszakban, de azért ne keseredjenek el!

5. Uruguay

Az uruguayiak 183 fonttal (kb. 84 kg) majdnem elcsípték a negyedik helyet, de aztán mégse.

A teljes listához erre a hiperhivatkozásra kell ráklikkelni.


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.