Közeledik a Street Food Éjszakája

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Ezen az estén - a korábbi alkalmakkor megszokottaknak megfelelően - 40-50 street food bár és food truck fog Budapest különböző pontjain legalább 20%, de nem ritkán féláras kedvezményeket kínálni étlapja egyes elemeire (vagy akár a teljes egészére). Emellett, a tavaszi estére való tekintettel kézműves üdítőkkel és kézműves sörökkel kiegészített, csak ezen az estén elérhető menüt is rendelhetünk, melyhez szintén egyedi, SFÉ-áron juthatnak hozzá a műfaj szerelmesei.

 

2017 egy nagyon fontos újdonságot is elhozott az érdeklődőknek. Mivel a street food-osok alapból igen nagy adag ételeket adnak, rengetegen kérték, hogy legyen lehetőség csak kóstolásra is. Így a tavaszi Street Food Éjszakája alatt idén első alkalommal rendeznek a szervezők kóstolótúrát, melyen a street food-osok kisebb ízelítőkkel készülnek repertoárjuk bemutatására.

 

 

A Street Food Éjszakája egyedisége abban mutatkozik meg, hogy a többi gasztrorendezvény tematikájával szemben nem egy helyre hívja össze az ételeket és italokat kínáló egységeket, hanem minden egyes street food bár saját üzlethelyiségére emeli a reflektorfényt. A kedvezmények, a kóstolók és különleges ajánlatok által a közönségnek lehetősége van új helyeket felfedezni és olyan ételeket is kipróbálni, amire korábban nem kerített sort. Az akcióhoz csatlakozott street food helyeknek pedig a mindennapi repertoárral és a megszokott minőségben tudják kiszolgálni az érdeklődőket, amihez sokszor egy food truck-os, vagy egyéb kitelepülésen nem adottak a feltételek.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?