Magyarok kenyere helyett japánok rizse

A világ legdrágább rizse a felkelő Nap országa számos prefektúrájából érkező termények keveréke.

A tavalyi „Guinness World Records"által a „legdrágább rizsnek" titulált, Kinmemai Premium nevű japán rizskeverék november 1-től a szingapúri piacon is meg fog jelenni.

A mixtúra öt rizsváltozatot elegyít egymással. A fajták többek között Gunma, Nagano és Niigata prefektúrákból származnak.

A produktum weboldalán megjelentetett betűk szerint: „[A rizs] megjelenését, emészthetőségét és gyors főzési idejét tekintve hasonlít a fehér rizshez, de a hasonlóságok itt ki is merülnek. Vajas, diószerű zamatra és nedves, krémes textúrára számíthatunk a hagyományos fehér rizsnél magasabb tápanyagprofillal.”

A termékvonal másik tagja barna, amely a honlap szerint „többet kínál a hagyományos barna rizs gesztenye árnyalatánál és tápértékénél. Ellenállhatatlanul bolyhos, könnyebben emészthető és gyorsabban megfőzhető a hagyományos változatnál.”


A Toyo Rice nevű cég által szabadalmaztatott technológiával őrölt mosatlan (a főzés előtt nem kell megmosni) rizst kilogrammonként pillanatnyilag 109 dollárért (jelenleg kb.28 000 forint) vesztegetik forgalmazók. Hagyományos társát a rizs állítólag ízben, édességben és táplálkozási értékben egyaránt meghaladja, és a The Straits Times beszámolója szerint „hatszor több lipopoliszacharidot tartalmaz. Ezek olyan endotoxinok, amelyek természetes erősítő szerepet tölthetnek be a szervezet immunrendszerében."

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?