Mede Ádám: új kihívások előtt

Mede Ádám október elején jelentette be - elhagyja a Laurelt, hogy megvalósíthassa rég dédelgetett terveit. Főzőkurzusokat szeretne indítani gasztrorajongó foodie-knak, illetve tanulni és fejlődni vágyó szakácsoknak. 

Az első kurzus november 26-án indult, ezt követően pedig heti rendszerességgel lesznek alkalmak, a helyszín a Culinary Institute Europe a Bródy Sándor utcában, írja a Dining Guide.

A menüsorhoz, amit közösen fognak elkészíteni a jelentkezőkkel, lesz profi borkíséret is, így egy interaktív vacsorával zárják majd minden alkalommal a programot. A cél, hogy a résztvevők egy 4,5-5 órás komplex élményt kapjanak. 

Novemberben és decemberben a tökéletes karácsonyi menüre fog épülni az egész koncepció, összesen hat fogást  készítenek majd el, amibe beletartozik például a kakas ramen. Ennek a fogásnak az az érdekessége, hogy az őslevest majd mindenki megkapja kicsiben, így ezt majd mindenki otthon tudja frissíteni és életben tartani, illetve természetesen otthon hasznosítani a kurzuson tanult leves elkészítéséhez.

Így nem csupán a tudást, de némi alapanyagot is hazavihetnek a résztvevők. Emellett még lesz marhatatár, rákmajonéz, szarvas wellington burgonyával, szilvával és szarvasgombával. 

Tovább a Dining Guide Mede Ádámmal készített interjújára >>

 

 

Forrás: Dining Guide


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.