Megnyitott Budapest első fűszerbárja

Szeptember közepétől várja vendégeit a főváros szívében a gyógy- és fűszernövények, az illatok és ízek kicsiny világa, a herBar. Budapest első „készítsd magad” gyógynövénybárjában a fantasztikus ízvilágú tea- és fűszerkeverékek mellett a látogatók megkóstolhatják a hely specialitását, a saját készítésű, 14 allergéntől mentes ostyát, amit mindenmentes mártogatósok és különleges kézműves sajtkészítmények, magvak és aszalványok tesznek izgalmassá. A kulináris élményeket fűszerolajak, ecetek és gyógynövényes fűszerborok teszik teljessé.

Budapest belvárosának egyik leghangulatosabb utcájában, az V. kerületi Haris közben várja a gyógynövények és fűszerek szerelmeseit a város első fűszerbárja. A herBar-ban mindenki maga állíthatja össze teáját, szörpjét vagy kedvenc salátáját. Itt nincs akadálya annak, hogy egy citromfű teát házi készítésű meggy- vagy bodzaszörppel ízesítsen valaki, de extrém felütésként akár friss rozmaringgal is turbózható. Aki a saláták világában szeretne kalandozni, annak a tányérján is csak egy biztos pont lesz, az allergénmentes ostya, a többi ínyenc falatot saját kedvére válogathatja. Természetesen, akiknek segítségre van szükségük az ízek és feltétek összeválogatásánál, ők a ház különleges ajánlataiból is választhatnak.

A kínálat kialakításánál elsődleges szempont volt, hogy egy étel vagy ital esztétikus, illatos, egészséges és finom is legyen. Ez a négy „összetevő” nem hiányozhat az asztalukról. A herBar több mint egy hangulatos teázó vagy salátázó hely. Az üzletfilozófiában hangsúlyos szerepe van a gyógynövények használatának széles körben való megismertetésének, a hazai termelőkkel való együttműködésnek, hiszen ez az alapfeltétele, hogy minőségi termékeket tudjanak kínálni a vendégeiknek. Nem titkolt céljuk, hogy gyógynövényes tájékoztató központ szerepét is szeretnék betölteni.

„A bárban gyógynövényes előadások, workshopok is helyet kapnak, valamint szeretnénk felvenni a kapcsolatot szakmai szervezetekkel, hogy a téma iránt érdeklődő vendégeink a gyógynövényes programokról, rendezvényekről nálunk is tudjanak tájékozódni. Miután elkötelezett hívei vagyunk a természet ezen kincseinek is, így szeretnénk, ha a herBar egy jó gyógynövényes, teázós bázis lenne, ahol beszélgetnénk, tapasztalatokat cserélnénk és közben klassz, kreatív és egészséges ételekkel, italokkal gyógynövényes készítményekkel gazdagodnánk - fogalmazott Horváth Rita a herBar megálmodója és üzletvezetője. Hozzátette, hogy hosszú távú céljuk egy olyan gyógynövényes projektben való aktív részvétel, ami a gyerekek, de még inkább az idősek segítését, támogatását tűzi a zászlajára. „Külföldön szép példákat látni e két korosztály együttműködésére, itthon is szükség lenne rá. Célunk, hogy egy ilyen program megvalósításában hatékonyan részt vegyünk.”

A Euro 360 International Kft. projektjekéknt létrejött herBar keddtől vasárnapig minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a gyógy- és fűszernövények szerelmeseit. A helyszínen a gyerekek játszósarokban üthetik el az időt, a felnőttek igény szerint társasozhatnak és a témával kapcsolatos könyveket is olvashatnak.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?