Nagyot ment a Zwack 2022-ben

Árbevételük 13 százalékkal nőtt december végére.

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 29,8 milliárd forint volt az április elejétől december végéig tartó első háromnegyed éves pénzügyi időszakban, ez 13 százalékkal, 3,5 milliárd forinttal meghaladja az előző üzleti év azonos időszakának adatát - közölte a szeszesital-gyártó a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A társaság beszámolója szerint a nettó - a jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli - árbevétel 17,8 százalékkal, 2,6 milliárd forinttal nőtt a megadott időszakban.

 

A működési eredmény 4,3 milliárd forint lett április-decemberben, ami 0,2 milliárd forinttal, 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit; a társaság adózott eredménye 3,8 milliárdot tett ki, ami 0,2 milliárddal, 8,7 százalékkal magasabb volt.

Az adóváltozások és az alapanyagárak, illetve csomagolóeszközárak folyamatos áremelkedése miatt a társaság évközben rendkívüli, átlagosan 7 százalékos drágítást hajtott végre a teljes portfolióján - tájékoztattak.

Az exportárbevétel 1,9 milliárd forintot tett ki, ami 16 százalékos emelkedésnek felel meg háromnegyed év alatt. A nagyobb exportpiacok közül Olaszországban 14 százalékos, Romániában 21 százalékos és Szlovákiában 53 százalékos növekedést értek el.
 A társaság az üzleti év utolsó negyedévében jelentősebb fogyasztásvisszaeséssel számol, vetítették előre a BÉT honlapjára felkerült jelentésben.
    

Forrás: MTI


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?