Nélkülü(n)k megállna a Föld

Épp ezért a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnep előestéjén ismét elhívta Magyarország borásznőit, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel.

35 hazai és 4 külföldi borászat, összesen 123 borát kóstolhatta a borhoz értő vagy éppen borszerető közönség, akiknek több mint 200 tagja közt idén sokkal több volt a férfi, mint a hölgyvendég. Ellentétben a kóstolóasztalok túloldalán állókkal, ahol természetesen - a program jellegének megfelelően - elsősorban a gyengébb nem képviselői voltak jelen, méghozzá nem is akármilyen bortételekkel.

Volt itt a badacsonyi borvidékről több jeles képviselő, köztük Laposa Zsófia 2018-as Kéknyelűjét kóstoltuk - nagy megelégedettségünkre.

A balatonboglári borvidékről Konyári Borbála kínálta IKON elnevezéső 2018-as pezsgőjét sem hagyhattuk szó nélkül, azaz a poharunkba kértünk belőle kóstolót, az egyi borvidéket képviselő Tóth Kata Egri Csillagja mellett sem sétálhattunk el csak úgy, üres pohárral.

Kóstoltuk a 2013-as Év borászhölgye, Gálné Dignisz Éva gyöngyözőborát, a Mátra vidékéről pedig Dunai Ágnes Kékfrankos Roséját. Ugyanezen borvidék egyik kiemelkedő képviselője a Kovács és Lánya Borászat - érdemes megjegyezni a nevüket -, akiknek  2018-as Syrah-ja és Fajzat Cuvée száraz vörösboruk valami egészen különleges ízvilágú.

De Luka Enikő Kékfrankosa és Zweigelt-je is tökéletes harmóniáról árulkodik, akárcsak a szekszárdi borvidék egyik kiemelkedő pincészete nevében, a Heimann családtól a Heimann Ágnes által kínált 2017-es évjárú Kékfrankos.

A tokaji borvidékről sok hölgy érkezett. Közülük Árvay Angelika Furmintja kitűnő, valamint a Dereszla Pincészettől Bai Edit által kínált Prestige pezsgő egészen káprázatos volt. Szintén ugyanezen borvidék jeles képviselője Berecz Stephanie, akinek asztala előtt sorba álltak a borszerető vendégek, pezsgője és birtok furmintja, valamint késői szüretelésű tétele nagy szakmai hozzáértésről, igazi profizmusról tanúskodik.

A villányi borvidéknél Debreczeni Janka (Vylyan Szőlőbirtok) Syrah-ja mellett nem haladhattunk szó és kóstolás nélkül, a zalai borvidékről pedig Bussay Dorottya Pinot Gris-je volt kihagyhatatlan.

Végül a Bortársaság standja is méltóképpen képviselte a hölgyeket, itt négy szép külföldi tételt hoztek - egyik jobb volt, mint a másik.

A rendezvény szakmai mentora és segítője Szabó Edit volt (aki nem mellesleg női borászokról írt egy kiváló könyvet), a Sofiteltől elvárható franciás, könnyed hangulatot Alain Losbar konyhafőnök francia sajt kreációi és osztrigái dobta fel.

Forrás: turizmusonline.hu


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.