Nyílt napot tart a Culinary Institute of Europe

Az eseményen a résztvevők az iskola vezetőjétől, Maki Stevensontól kapnak képet a képzésről, valamint bepillantást nyernek egy gyakorlati órába is.

A modult Barhó Szabolcs, a Borkonyha sous chef-je tartja, témája a szárnyasok: elkészítési alaptechnikák, kreatív trükkök egy Michelin csillagos konyha séfjétől.

A Culinary Institute of Europe kulináris művészeti programjának immár negyedik évfolyama veszi kezdetét 2018. februárban. A jelentkezési időszak megkezdődött, kedvezményes regisztrációra december 20-ig van lehetőség. Az egyéves képzés átfogó képet ad a gasztronómia szerteágazó területeiről, elméleti tudást, naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújt.

A kurzus során a hallgatók megismerik a minőségi alapanyagokat, innovatív alaptechnikákat és a professzionális konyhai munkafolyamatokat, valamint elsajátítják a korszerű, egészségtudatos, kiváló minőségű ételek elkészítését és stílusos tálalását. Mindezeken túl betekintést nyernek a modern gasztronómiához elengedhetetlen környezettudatos gazdálkodásba, a gasztro marketing, fotózás és vállalkozásfejlesztés tudatos alkalmazásának lehetőségeibe.

Az intézmény tanárai többek között: Várvizi Péter (Larus), Bacsa Gábor (Apacuka), Barhó Szabolcs (Borkonyha), Beck Márton (Padron), Bertényi Gábor (Házikó, Szimpla), Klaus Deutschmann (Kristinus Borbirtok), Stephane Gerphagnon (á Table), Miklós Mihály (Marmorstein), Pethő Dániel (Csalogány 26), Salfai-Kovács Gergely (Onyx), Erdőháti Áron (gasztrofotós).

A nyílt nap időpontja: 2017. december 9. 10:00

Helyszín: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 55., 3-4. emelet

Regisztráció: hello@culinaryinstituteofeurope.com

Forrás: Vendég & Hotel


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?