Sörsátor, virsli - ünnepelt a Rist cég

Hagyományteremtő szándékkal, Oktoberfest címmel, kétnapos rendezvényt szervezett októberben bemutatótermében és a parkolóban felállított sörsátorban a Rist Kereskedelmi Kft.

Az ötvenéves Rist cég bemutatótermében rendezett kis házi vásárban többen csodálták meg teríték-kreációjukat, és az is látható volt, hogy a büfésorukban újszerű tárolóeszköz várja a péksüteményeket. A pohársorozatok több színben kínálták magukat, műbőrből készült evőeszköztáskát, és térdig érő bőr Oktoberfest kötény is bemutattak. A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátópari gépeket, de a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben.

A sörsátorból nem is hiányzott semmi az októberhez kötött fesztiválhoz, volt virsli, csülök káposztával, pattogatott kukorica és jófajta sör is. És nem lenne a cég neve Rist, ha nem szép piros gépben pattogott volna ki szemünk előtt a kukorica, és láthattuk a vattacukor születését is. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal, strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült finom ételt tálaltak elénk.

- Szinte állandóan megújul a vendéglátás, a wellness egyre kedveltebb, és a hotelek tulajdonosai mindig újabb érdekességgel próbálkoznak, így azt látjuk, hogy ezek a pattogtató gépek nagyon népszerűek lettek, a gyerekek szeretik a kukoricát, és ebben a zárt rendszerben kosz nélkül készülhet el - tájékoztat Bognár József a Rist cég vezetője.

Legújabb sorozatuk a Tilt nevet viseli és a büféasztal újdonsága. Egy állványokból álló család, amelyeken ízlésesen knálható sütemény, pékáru, gyümölcs, zöldség. Az új kollekció olyan keretekből áll, amelynek egymással megegyező kör átmérőik vannak, így könnyedén létrehozhatnak egy büfét a megfelelő tálakkal. Sorolhatnánk még akár órákig is a nagyon hasznos és használható termékeket, amelyet most a vásáron kiállítanak. Ide betérhetnek azok a vendéglátóegységek, amelyek újdonságok után érdeklődnek, de lehetőségük van a háziasszonyoknak, vagy a grillezni vágyó férfiaknak is vásárolni a számtalan portéka közül.

Bognár József a Rist cégvezetője pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékos tulajdonosi arányban 1991-ben megnyitották a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Az Októberfestre Markus Rist, a társtulajdonos fia, majd másnap az alapító is megérkezett, és már ketten kísérték és kínálták a vendégeket és a vásárlókat. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, arra figyelnek, ami a vendéglátásban újszerű, és részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék az igényeket, trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz. Egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pürésíti a burgonyát, akár 400 adag is elkészíthető így. Ma már könnyebb a dolguk - osztotta meg a cégvezető tapasztalatait, mert üzletkötőik a technika fejődésének köszönhetően már e-mailben is elérik prospektusaikkal a nagy szállodákat és a kisebb cégeket, na meg a háziasszonyok is bekukkanthatnak B2C üzletükbe.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?