Esküvők, egyéb rendezvények, tóparti wellness, nyári lazulás ott, ahol Leo a király

FRISSÍTVE Egy testvérpár álmodott egy nagyot. Hatalmas munkát, energiát, pénzt, valamint temérdek időt áldoztak rá, és az álmuk valóra vált. Négycsillagos szállodájuk Balatonvilágoson annyira tökéletes találkozása az elsősorban megcélzott vendégkörnek, hogy időközben elnyerték az ország legjobb esküvői helyszínnek járó címet is házukkal. Családias vendégszeretet, balatoni kilátás, kényeztető wellness, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja négycsillagos minőségben a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, ahová a napokban kaptunk meghívást.

Vállalati üdülő volt, idősek otthonának készült, végül családias hotel lett

„2005-ben fedeztük fel a Magyar Nemzeti Bank elhanyagolt balatonvilágosi üdülőjét, és rögtön tudtuk, egy ilyen mesés környezetből nagyon jó dolgokat tudnánk kihozni, meséli ottjártunkkor a tulajdonos testvérpár, Pintér Anna és Pintér Máté, majd így folytatták: Először idősek otthonának építettük át a házat, de idővel inkább úgy döntöttünk,  hogy a felújítás, kibővítés után inkább egy olyan kis meghitt szállodát varázsolunk a tó partjára, ahová bárki ellátogathat. Így 2007-ben megnyitottuk a Tópart Hotel és Éttermet.”

 

 

Elmondták még, az azóta is családi tulajdonban lévő szálloda vendégei 18 csendes, családias hangulatú szoba közül válogathatnak, amelyek egy részéből csodás panoráma tárul eléjük a tóra, illetve az északi partra, a Bakonyalja vonulataira. A közel 1500 tulipánt számláló ősfás park megálmodója pedig nem más, mint a testvérpár édesapja, aki egy napos vendégeskedünk alatt is végig ott szorgoskodott a kertben virágai társaságában.

Nyáron ott a tó, rossz időben a benti wellness

A szálloda wellnessrészleggel is rendelkezik, ahol pezsgőmedence, finn szauna, infraszauna, skót zuhany, jégvarázs, Kneipp-taposó és boruló dézsa is található. Ezenfelül többfajta masszázs is elérhető, többek között aromaterápiás- és talpmasszázs.

A helyszínen a legkülönbözőbb szabadtéri programokra is lehetőség nyílik, a Balaton-parti park kiváló egy esti grillpartihoz, a hotel saját strandjának használata pedig csak a vendégek számára lehetséges, ahol lehet SUP-ot is bérelni, vagy a ház csónakjával kievezni a tóra.

A szálloda kutyabarát, sőt, állatbarát, így a vendégeknek a házikedvenceinket sem kell otthon hagyniuk. Sőt, már megérkezéskor szembesülhet bárki a becsekkolásnál Leóval, a ház main coon macskájával, akinél fenségesebben és mindenkihez leereszkedően közeledő, a saját szépsége tudatában lévő házicicával még az életben nem találkoztunk, – ottjártunkkor természetesen ő is  fogadta a vendégeket. 

Vízparti gasztroélmények: különleges, mégis alapjaiban jól ismert ételkreációk, balatoni borok kíséretében

Hazai és nemzetközi ízek, helyi alapanyagok nagy műgonddal és szakértelemmel elkészítve, rövid, szezonális étlap, mindez közvetlenül a vízparton, alig egy órányira a főváros zajától. 2019-ben adták át a megújult panorámaéttermet, ahonnét a teraszról páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a szálloda parkjára.

Itt minden együtt van ahhoz, hogy a fővárostól csak mindössze egy órányi autóútra lévő étteremben eleressze mindenki a hétközben, a városban felgyülemlett stresszt és a munkájához, otthonához tartozó nehézségeket, problémákat.

Az étterem kerthelyiségének különleges része a csodás színekben pompázó, tulipánoktól karnyújtásnyira lévő Akvárium, ahol egy letisztult külsejű, üveggel körbevett, félig nyitott helyiségben élvezhetik a vendégek a remek fogásokat, a kiváló italokat és a balatoni szellőt.

„2020-ban a legmodernebb technológiákkal újítottuk fel a konyhánkat, ahol a magyar és a nemzetközi gasztronómia fogásait a legnagyobb odafigyeléssel készítjük. Fogásaink mellé a Balaton-régió és a magyar borvidék legnemesebb borait szolgáljuk fel", mutatja be konyhája koncepcióját Schneider József mesterszakács, aki csapatával egész évben helyt áll.

Az étterem idei étlapján klasszikus magyar ízeket gondolt újra, így olyan fogások találhatók rajta, mint a marhapörkölt vagy a tyúkhúsleves, de a vegetáriánus és a vegán vendégekre, illetve a glutén- és a laktózérzékenyekre is gondoltak a menüsor összeállítása során.

A húsmentes kínálatból ajánlásra méltó a citrusos karalábé, amit mogyoróval és burgonyachipsszel tálalnak, vagy a hajdina, cékla és sárgabarack adta ízvilággal összekombinált kecskesajt. Közkedvelt választásnak számít a hollandi mártással, bébispenóttal és parázsburgonyával tálalt fogasfilé és az édesburgonya-trió.

Utóbbinál a zöldséget háromféleképpen használják fel: tallér, püré és chips formájában. Ezt teszi teljessé a currys majonéz, a sült hagyma és a rukkola. A desszertek közül kiemelkedik a túrógombóc, amit tradicionális módon, fahéjas tejföllel tálalnak, de újító elemként a tányéron megjelenik a fehér csokoládé is.

Esküvői álomhelyszín

A családias léptékű szálloda ideális helyszínt biztosít különböző rendezvények számára. Ezek közül főként a tavaszi és őszi időszakban, valamint a nyári hétvégeken kiemelkednek az esküvők.

Hiszen itt valóban akár a víz fölött a tóba benyúló stégről is kimondhatja a boldogító igent az ifjú pár, ami nemcsak a házasságkötési ceremónia helyszínéül szolgálhat, hanem jegyesfotózáshoz is kiváló, amelyhez az országszerte híres balatonvilágosi naplemente biztosíthat nem mindennapi, valóban felejthetetlen látványt.

A szálloda esküvők esetén, mint a testvérpár elmondta, teljes kizárólagosságot biztosít, vagyis egy időben csak egy esküvőt tartanak, az esküvőszervezést pedig a lehető legrugalmasabb módon segítik. Ráadásul a násznép elszállásolására is van lehetőségük 56 főig.

A 100 fő befogadására alkalmas, panorámás rendezvényterem nemcsak esküvők, hanem csapatépítések, konferenciák, előadások és workshopok lebonyolításra is alkalmas, ez utóbbit támogatja a modern, minden igényt kielégítő technikai felszereltség is.

A kisebb, 50 fős, balatoni körpanorámás konferenciaterem pedig kiváló céges tréningek, továbbképzések és egyéb szakmai napok megrendezéséhez, de a szálloda két különálló, igény szerint berendezhető termei csoportos foglalkozások lebonyolítására is tökéletesen alkalmasak.

A ház az évben mindössze egy hónapra, februárban tart zárva, valamint még a karácsonyi ünnepeket tartják tiszteletben - olyankor mindenki hazatérhet a családjához, hogy együtt tölthessék az ünnepeket. 

 

Forrás: Tópart Hotel és Étterem

Forrás: Fotók: Tópart Hotel / Wendl Péter

Forrás: Fotók: Szállás.hu


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.