hirdetés

Luxus wellness és relaxációs központ nyílt Szlovákiában

Európa legnagyobb gyógyfürdő-üzemeltetője, az Ensana vadonatúj luxus wellness és relaxációs központot nyitott ötcsillagos Thermia Palace Ensana Health Spa szállodájában, a szlovákiai Pöstyén egyedülálló fürdőszigetén.

hirdetés

A lenyűgöző, közel 1.200 m2-es területű fejlesztéshez egész évben használható beltéri és szabadtéri úszómedencék, „élmény-zuhanyozók”, tepidárium, nagy pezsgőfürdő, infravörös finn szauna és gőzfürdő tartozik. A medencéket a gyógyhatású helyi termálvízzel töltik fel és hevített csempék segítségével gyengéden melegítik.

A Thermia Palace Ensana Health Spa szálloda új wellness és relaxációs központja a szecessziós stílusú épület impozáns egészségügyi és wellness létesítményeire épít, amelyek a történelmi Irma Gyógyfürdőben találhatók. Az 1912-ben épült Irma Gyógyfürdő lenyűgöző termálmedencével – az úgynevezett Tükör-medencével –, valamint egy egyedülálló iszapmedencével rendelkezik, mindkettőt 39 C-ra melegítik és híresek arról, hogy enyhítik az izomfájdalmat és -feszültséget.

A szálloda vendégei több mint 60 különféle gyógykezelést vehetnek igénybe az Irma Fürdőben – beleértve az Ensana nemzetközileg ismert és szabadalmaztatott kezeléseit, amelyek a gyógyító természeti erőforrásokat a modern orvostudományi ismeretekkel ötvözik. A legnépszerűbbek közé tartoznak a híres pöstyéni iszapot felhasználó kezelések, amelynek fizikai, kémiai és biológiai gyógyító tulajdonságait az egész Európai Unióban tanúsítvány igazolja. Az új wellness és relaxációs központ közvetlenül kapcsolódik a történelmi Irma Fürdőhöz.

Az új fejlesztés, amelynek megvalósítása több mint 4 millió euróba került, jelentős beruházás az Európa-szerte 26 gyógyfürdő-szállodát üzemeltető Ensana csoport számára. A fejlesztés összhangban van a csoport növekedés, innováció, új kezelések, új létesítmények és munkahelyteremtés iránti elkötelezettségével. A wellness és relaxációs központ fölött további hat szállodai szoba és lakosztály is épült, amelyek mindegyikéhez tágas terasz tartozik, kilátással a szálloda kertjeire.

A Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel az Ensana portfolió egyik „koronaékszere”. A 118 szobával, gyönyörű étteremmel, kávézóval és konferenciatermekkel rendelkező épület az első ötcsillagos szálloda volt Szlovákiában. A meleg- és gyógyhatású ásványvízforrásairól és iszapjáról híres pöstyéni fürdőszigeten található terület hosszú évtizedek óta vonzza a gyógyulni, felfrissülni vágyó vendégeket, köztük királyokat, sejkeket és maharadzsákat. A fürdő egykori híres vendégei között szerepelt Ferdinánd bolgár cár, Selma Lagerlöf Nobel-díjas író, valamint Alphons Mucha festő, aki hálából lánya gyógyulásáért a szállodának ajándékozta egyik festményét. A kép ma is a szálloda Grand Restaurant éttermében van kifüggesztve.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai