A legnagyobb hévízi hotelben az egészségmegőrzés és a gyógyítás mellett kiemelt szerep jut a gasztronómiának is, amely egyedülálló módon az egészségügyi szolgáltatásokkal összekapcsolva, integrált rendszerben működik. A kulináris élvezetek központja a Carbonában az Attila étterem, amely idén a „Gasztronómia művészete” című pályázattal nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat vendéglátás kategóriában. A Carbona ezúttal már másodszorra, ráadásul a hotelek közül egyedüliként nyerte el a kitüntetést. „A Magyar Termék Nagydíj® komoly elismerése az egészségtudatos gondolkodás terjesztése érdekében végzett munkánknak” – mondta el Dr. Lukács Ferenc, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a díj átvételekor.
A Carbona az egészségmegőrzés és gyógyulás érdekében egymásra épülő, komplex szolgáltatáscsomagokat kínál, és nem különállóan tekint az egyes kezelésekre. Az egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatások közé integrálták a mostani díjnyertes Attila étterem kínálatát is. Így például már a szállodai szoba foglalásakor számos olyan programra kapnak ajánlatot a vendégek, amelyek összehangolják az étkezést és a gyógy- valamint wellness kezeléseket. Az étrend összeállítása mellett szakmai előadásokat, életmód-tanácsadást, valamint szakemberekkel történő személyes konzultációt is kínál a gyógyszálloda kúrától függően.
Az Attila étterem étel- és italkínálata konyhaművészetileg is sokszínű. Az egyes ételeket színkódok alapján különböző kalória-kategóriákba sorolják, a különböző ételallergiák kezelésére pedig teljes körűen felkészültek. A vendéglátóhelyen naponta átlagosan 800 főre készítenek ételt, míg a több mint 50 féle palackból álló hagyományos és bio borkínálat hazánk borvidékeit reprezentálja. Az Attila étterem diétás és paleolit ételkínálata a magyar éttermek között egyedülálló. „Beszállítóink lehetőség szerint a környék vállalkozásai, gazdaságai közül kerülnek ki. Célunk, hogy az alapanyagok minél rövidebb időn belül a termelési helyről a konyhánkba kerüljenek” – avat be az Attila étterem egyik titkába Zámbó Tibor mesterszakács, a hévízi NaturMed Hotel Carbona vendéglátás igazgatója.
A Carbona kiemelkedő pályázatának köszönhetően különdíjként 1 évre szóló díjmentes élelmiszerbiztonsági tanúsítást is elnyert a TUV Rheinland InterCert Kft.-től.
Másodszor is Magyar Termék Nagydíjas a hévízi Carbona
Másodszorra kapta meg Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést. Ezúttal a szálloda éttermét díjazta a zsűri, amelynek gasztronómiai kínálatát a szakemberek hatékonyan hangolták össze a hotel egészségmegőrző és gyógyító szolgáltatásaival. A Carbona a magyar szállodák között eddig az egyetlen, amely megkapta a minőség ügye iránt elkötelezetteknek járó elismerést.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában
Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában
Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?