hirdetés

Új egészségturisztikai szállodaberuházás Siófokon

A SH-Fejlesztő Kft. jóvoltából Siófokon, a belvárosban egy új, négycsillagos egészségturisztikai hotel jött létre. Az eredetileg Siófok Medihotel**** projektnéven futó fejlesztéshez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 1 milliárd forint támogatást nyújtott.

hirdetés

A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok (korábban Siófok Medihotel****) ünnepélyes projektzáró rendezvényére és az azt követő megnyitóra 2015. november 30-án délelőtt került sor a helyszínen. Az eseményen részt vettek a beruházó cég – az SH-Fejlesztő Kft. –, a városi vezetés, a megvalósításban közreműködő cégek és az üzemeltető – a Service4You – képviselői.

A HOTEL YACHT**** WELLNESS & BUSINESS egy kiemelkedő adottságú, a piaci igényeket nemzetközi színvonalon kielégítő, páratlan kínálattal rendelkező gyógyászati és rekreációs szálloda. Emeli Siófok foglalkoztatottsági rátáját, hozzájárul a helyi és regionális, szakképzett munkaerő Magyarországon tartásához, és növeli a Dél-dunántúli Régió népszerűségét és versenyképességét is. Az új szálloda létrejövő egészségügyi-turisztikai szolgáltatásainak köszönhetően a régión és az országhatárokon túlnyúló vonzáskörzettel rendelkezik, így a vendégek messzebbről történő ide utazását és hosszabb távra szóló itt tartózkodását biztosítja.

Az új, négycsillagos szálloda létrejöttét célzó beruházás a Balaton partján, a siófoki hajókikötő közvetlen szomszédságában, a Siófok, Vitorlás utca 14. szám alatti telken valósult meg. A lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkező, négy szinten kialakított hotel a következő funkcióknak ad helyet: szállodai részleg, egészségügyi-gyógyászati részleg, családbarát wellness központ és rendezvények (konferenciák, esküvők, családi-baráti összejövetelek) helyszínéül szolgáló konferencia részleg.

A fejlesztés eredményeként a Hotel Yacht**** Wellness & Business a négycsillagos szállodák kényelmével várja a turisztikai, egészségügyi, wellness és business céllal érkező külföldi és hazai vendégeket. A szolgáltatáskör kialakításakor kiemelt figyelmet kapott a gyógyászati céllal érkező vendégek és az őt kísérő családtagok, barátok eltérő igényeinek kielégítése. A turisták hosszabb itt tartózkodását a legváltozatosabb szolgáltatások és programok széles kínálata ösztönzi.

A kikötői sétány mellett található BlueDot Bistro étterem és annak hangulatos terasza nemcsak a szálloda vendégei, de a Siófokra és a vitorláskikötőbe látogatók előtt is nyitva áll. Kulináris kínálatát helyi alapanyagokból készült hazai és nemzetközi fogások jellemzik. A szálloda legfelső szintjén elhelyezkedő, körpanorámás konferencia- vagy bálterem ideális helyszín üzleti rendezvények, szakmai konferenciák, de esküvők és családi ünnepségek számára is.

Az egészségturizmus nemzetközi szinten a turisztikai szektor egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Magyarország ezen a téren nagy hagyományokkal, remek adottságokkal és jó pozícióval rendelkezik, ezért nemzetközi versenyképességünk fejlesztésének ez az egyik kulcseleme. Az egészségturizmus ma már az egymásra épülő és egymást kiegészítő szolgáltatások összességét jelenti. A magas hozzáadott értékű szolgáltatások miatt, a jelenleg zömmel piaci alapon szerveződő egészségügyi turizmus területén magas az egy vendégre jutó fajlagos költés, amelynek jelentős része a tágabb értelemben vett vendéglátó környezeten belül realizálódik, lendületet adva ezzel a régió fejlődésének. A Dél-Dunántúli régióban, Somogy Megyében, Siófokon a dinamikusan növekvő piaci igények, valamint az ide látogató turisták növekvő száma egyértelműen indokolja a minőségi igényeket kielégíteni képes, jelentős volumenű vendég elszállásolására és egészségügyi, turisztikai igényeik magas szinten történő kiszolgálására alkalmas Hotel Yacht**** Wellness & Business kialakítását.

A Hotel Yacht**** Wellness & Business Siófok a Dél-Dunántúli Operatív Program, Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban pályázati kiírás keretében 999.973.083 Ft támogatást nyert el.

A fejlesztés számokban:

– 5 898 m2 alapterület

– 4 szint, közösségi terekkel és teraszokkal

– 73 db szoba, 205 férőhely

– 436 m2 komplex szolgáltatást nyújtó egészségügyi rész

– 354 m2-es wellness központ

– 40 új munkahely

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai