Vakteszt - profiknak

Amikor kitaláltuk, arra gondoltunk, milyen jó kikapcsolódás lesz ez a közös borkóstolós program meghívott szakmai partnereinknek. Nem számoltunk azzal, mekkora munka összerakni egy ilyen eseményt, de utólag visszagondolva kijelenthetjük: megérte. 

A visszajelzések alapján egyértelmű, hogy a pénzügyi, gazdasági szférából, a szállodás- és éttermes ágazat, valamint ezen beszállítói és megrendelői területéről meghívott ötven vendégünk tökéletesen érezte magát február 23-án 17 órától, a Párisi Udvar Hotel Budapest Brasserie Passage részében.

 

Profi módon kóstolták vendégeink a poharaikba töltött borokat, figyelmesen hallgatták a hozzá fűzött információkat Tóbiás Adrienn szakíró/borszakértőtől, precízen és minden szempontra kiterjedően pontozták a különböző tételeket, asztalonként pedig azokat a kvízeket is lelkesen kitöltötték, amelyek azokról az adott borrégiókról szóltak, amelyeknek a borait kóstolták.

Az este folyamán tokaji, egri, neszmélyi, balatoni és villányi borok kerültek a tesztelők poharaiba. 

 

Elismeréssel szóltak a vendégek a külön ehhez a programhoz komponált snack-ekről is, amiket Lutz Lajos executive séf és csapata készített a ház konyháján, szakszerűen pörgős és pontos volt a kiszolgálás, és az inspiráló helyszínen az is sokat tett hozzá a jóhangulathoz, hogy Liszkay Mihály, monoszlói pincészet-tulajdonos oda-odaült a zongorához, és ismert darabokat játszott az est borokkal bélelt programjának kísérőjeként.

 

Ács Zsuzsanna, a programot szervező Anjou Kft. ügyvezető igazgatója a vendégeknek az est folyamán elmondta, a lapcsoporthoz tartozó Mfor.hu és a Privátbankár.hu alapvető tájékozódási ponttá vált a hazai médiapiacon, cikkeiket napi rendszerességgel szemlézik a lapok, híradók. Újságíróik rendszeres vendégek a kereskedelmi tévékben, külsős szerzőik neves szakemberek. Mint kiemelte, mértéktartó, hiteles tájékoztatás az alapvető cél. A lapcsoporthoz tartozik az említett online hírportálok mellett a Piac&Profit online gazdasági portál is, amely a KKV szféra meghatározó lapja. Kéthavi rendszerességgel megjelenik a Piac és Profit print magazin is. A lapcsoport legújabb tagja pedig a turizmusonline.hu szakmai portál, a hazai turisztikai szakma meghatározó platformja. Az online turisztikai megjelenés print oldala az utazás, hotel, gasztronómia témakört felölelő, szervesen hozzátartozó, időszakos kiadvány, a Pont.itt magazin is. A céghez tartozó online portálokra, mint vendégeink megtudhatták, 2022 januárjában közel 1.8 millió ember volt kíváncsi, akik 5,4 millió oldalt töltöttek le.  

 

Háznézésre is volt mód. Már a bevezető során elhangzott Schwindt-Kiss Andreától, az ötcsillagos luxushotel igazgatónőjétől, hogy a borkóstolás szünetében lehetősége van a vendégeknek felmenni az eredetileg az 1900-as évek századfordulóját követően, 1927-ben megnyitott épület legfelső szintjére, és megtekinteni a luxuslakosztályokat, amelyek nemcsak pazar berendezésükkel, hanem páratlan kilátásukkal is csábítják a 2019-ben, a több évig tartó teljes átalakítást követően megnyitott ötcsillagos belvárosi szálloda vendégeit.

 

Ács Zsuzsanna kiadóvezető az esemény kapcsán elmondta, a program sikeréhez nagymértékben hozzájárultak a hazánk 22 ismert borvidékének különböző területeiről érkezett csodálatos fehér, rozé és vörös borok. Másrészt az inspiratív, gyönyörű környezet, és vendégvárás, a Párisi Udvar profi csapata is alaposan hozzátett az est fényéhez.

Nyilván ezen felül az is közrejátszott a pozitív visszajelzésekben, tette hozzá az ügyvezető, hogy az emberek örülnek, ha végre módjukban áll a pandémia kétéves kényszerű bezártsága után kimozdulni. Szép borokat, gyönyörű tételeket kóstolni egymás után elegáns környezetben, jó társaságban – ez nem mindennapi és igazi kikapcsolódást jelentő program a mai időkben.

Programunkat az Ukrajna elleni orosz invázió előestéjén tartottuk, akkor még nem is sejtve, másnap milyen szörnyű hírekre ébred a világ. Reméljük, hamarosan ismét tudunk majd ilyen elegáns, vidám rendezvényeket szervezni, nem pedig folyamatosan azt figyeljük, milyen újabb összecsapásokról számolnak be a híradások. 

 

A kóstolás során boraikkal résztvevő borászatok, pincészetek:

Babits Pincészet, Tolcsva

Borbély Családi Pincészet, Badacsonytomaj

Gottwald Borászat, Dunaszentmiklós

Hilltop Pincészet, Neszmély

Jackfall Bormanufaktúra, Kisjakabfalva

Juhász Testvérek Pincészete, Egerszalók

Liszkay Borkúria, Monoszló

Podmaniczky Pince, Balatonföldvár

Rádpuszta Szőlőbirtok, Balatonboglár

Simonfay Pincészet, Tarcal

Szászi Birtok, Szent György-hegy

 

Ha úgy érzi, hogy szeretne  segíteni a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainknak, támogatást küldhet online utalással is a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül: ITT

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?