hirdetés
hirdetés

Emlékkövet avatott a Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség

A Ferihegy Repülőgép Emlékparkban a MALÉV megalakításának 66. évfordulóján, március 29-én csütörtökön emlékkövet avatott a Magyar Polgári Légiszállítási Szövetség (MAPLÉSZ).

hirdetés

Céljuk szerint ezzel emléket állítanak azoknak, akik a magyar polgári repülés bármely területén, munkájuk során halálos vagy maradandó sérüléssel járó balesetet szenvedtek, és a kő egyben az elmúlt időszak nehéz helyzetbe került munkavállalóira is emlékeztet.

A nagy szélben csak nehezen tudták leleplezni a Mádról hozott tufából készült emlékkövet. Hortobágyi Ferenc, a MAPLÉSZ és a Repülőgép Műszakiak Független Szakszervezetének (RMFSZ) ügyvivője beszédében az 1961-es párizsi, az 1971-es koppenhágai és kijevi, a 75-ös bejruti és a 77-es bukaresti katasztrófa áldozataira emlékezett. Mint mondta ezentúl minden április 28-án a munkahelyi balesetek áldozataira emlékeznek majd, például azokra, akik az 1994-es repülőgéptűzben életüket vesztették, és azokra, akik a munkavégzés  közben szenvedtek halálos, vagy súlyos sérüléssel járó balesetet.

Csorba Attila, a (MAPLÉSZ) ügyvezetője és a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke szerint nem elég, ha emlékezünk és tisztelgünk az áldozatok emléke előtt. Mint mondta, a kollégáknak össze kell tartaniuk, hogy a tapasztalt szakemberek vissza tudjanak térni majd a hívó szóra, mert ha egy új nemzeti légitársaság elindul, szükség lesz a  jó szakemberekre.

Arra kérte a kollégáit, hogy segítsék egymást, amíg új munkahelyet nem találnak, valamint arra figyelmeztetett, hogy védjék meg, ami még menthető: „a MALÉV leányvállalatai ma is komoly értéket képviselnek, önmagukban is, de úgy is, mint az újrakezdés bázisa.

Nézze meg galériánk képeit!

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

Fotó: Waszner János
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai