Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak

2023. május 3. Európa legjobb légikikötőivel került egy kategóriába a magyarok repülőtere: a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet idén márciusban háromnapos audit keretében, ötszáz szempont figyelembevételével vizsgálta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásainak színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a repülőtér minősítését. Ez azt jelenti, hogy az idei számos rangos elismerés után Magyarország kapuja többek között olyan repülőterekkel került egy súlycsoportba az utazási élmény terén, mint a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő. Az elismerés újabb megerősítés a Budapest Airportnak és a repülőtéri közösségnek, hogy az elmúlt négy évben megvalósult, százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatot az utazóközönség is nagyra értékeli - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Több, a szolgáltatások minőségére vonatkozó díj elnyerését követően újabb elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, miután a Skytrax háromnapos, minden szolgáltatásra kiterjedő audit eredményeképp négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését. A szállodák rangsorolásához hasonlóan a független szakértők ebben az esetben is az 1 és 5 csillagos szint közötti rangsorolást végzik el, csak épp repülőterekre szabva: a minősítési folyamat során több mint 500 teljesítménymutató alapján vettek górcső alá minden olyan szolgáltatást és területet, amelyekkel az utasok találkozhatnak - olvasható a társaság közleményében.

Az ellenőrzést végző szakemberek más repülőterek számára is pozitív példaként emelték ki a gyorsan haladó, hatékony, hosszú sorok nélküli biztonsági ellenőrzést, a várakozási idő számos helyen történő megjelenítését, a repülőtér egyedülállóan esztétikus dizájnját, illetve az 1. mólón található gyermekjátszót és a mozgáskorlátozott utasok számára kialakított, kórházi ággyal és emelőszerkezettel is felszerelt létesítményeket. Szintén példaértékűnek ítélték az auditorok a repülőtéren ingyenesen rendelkezésre álló minőségi babakocsi használat lehetőségét, és a nagy számban rendelkezésre álló poggyászkocsik elérhetőségét.

Ezt megelőzően a szervezet 2019-ben végzett hasonló vizsgálatot, ekkor még háromcsillagosra értékelve a budapesti légikikötőt. A Budapest Airport elkötelezett a minőségi szolgáltatások iránt, ezért ezzel a fókusszal újraalkotta vállalati stratégiáját, melynek egyik fő célja a négycsillagos minősítés elérése volt. A stratégiai célkitűzések végrehajtására egy dedikált szervezeti egységet is létrehoztak, amely a repülőtéri szakterületekkel közösen dolgozik a még jobb utasélményért. A tagok elkészítették a repülőtér átfogó értékelését, amely alapján részletes akciótervet dolgoztak ki, és megvalósították a további minőségfejlesztéshez szükséges projekteket.

„Óriási eredmény és nagy büszkeség, nem utolsó sorban pedig a következetes stratégiánk sikerének fontos visszaigazolása a negyedik csillag megszerzése. A közelmúltban sorban elnyert rangos díjakkal együtt ez a minősítés egyszerre elismerése a teljes repülőtéri közösség kiváló munkájának, és az évek óta folyamatosan tartó, utasélmény növelését célzó fejlesztéseinknek – mondta Chris Dinsdale, a Budapest Airport leköszönő vezérigazgatója. Hozzátette: - Azt gondolom, hogy aki a budapesti repülőtérről indul, vagy ide érkezik meg, az egy igazi élménnyel kezdi és zárja az utazását, és mindannyian büszkék lehetünk rá, hogy a magyarok repülőtere Európa élvonalában helyezkedik el.”

Kam Jandu, a Budapest Airport májusban kinevezett vezérigazgatója kiemelte: „A négycsillagos minősítés megszerzése mögött a teljes repülőtéri ökoszisztéma közös célért végzett elkötelezett és kemény munkája áll, amelyre méltán büszkék lehetünk. Itt azonban nem állunk meg, folyamatosan figyeljük a fejleszthető területeket, és a minőség és a szolgáltatások színvonalának emelése a jövőben is kiemelt fókuszterület marad a Budapest Airport számára. Célunk, hogy az utasok továbbra is érezzék, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egy négycsillagos légikikötő, ahonnan mindig öröm indulni, és ahová öröm megérkezni. A repülőtéri közösség, az itt tevékenykedő kiváló szakemberek nap mint nap ezért dolgoznak.”

Az elkötelezett munka eredményét a négycsillagos minősítés mellett számos, idén elnyert díj is alátámasztja: március elején a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa az utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek ítélete a legjobb európai légikikötő díját a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között, emellett a légikikötő zsinórban a 10. alkalommal is elnyerte a régió legjobb repülőterének járó Skytrax díjat, illetve a közelmúltban megszerezte a nemzetközi WELL Health-Safety Rating minősítést is.

A Budapest Airport vezetősége elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett, ezért a minősítési folyamat részeként az auditorok által megfogalmazott fejlesztési javaslatokat megvizsgálja és beépíti a repülőtér jövőbeni működésébe.

 


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.