hirdetés
hirdetés

Újraindítaná a Jobbik a Malévet

Elszámoltatná a felelősöket és újraindítaná a Malévet a Jobbik. 

hirdetés

A Jobbik szerint botrány, hogy senki nem emlékszik a Malév csődjéért felelős személyekre.

A Jobbik szerint botrányos és elfogadhatatlan, hogy a Malév fizetésképtelenségének okait vizsgáló parlamenti bizottság előtt meghallgatott volt miniszterek egyike sem emlékszik a személyi felelősökre - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese ismertette: sem Draskovics Tibor és Oszkó Péter volt pénzügyminiszterek, sem pedig Bajnai Gordon volt gazdasági miniszter és miniszterelnök nem emlékeztek arra, hogy kik voltak a felelősök a Malév fizetésképtelenségének kialakulásában.

Volner János azt is furcsának nevezte, hogy az üzleti életben komoly szakértelemmel rendelkező volt miniszterek egyike sem említett a bizottsági meghallgatása során olyan lépéseket, amelyek a Malév megmentését, fennmaradását szolgálták volna.

Sőt ezzel szemben "folyamatosan leválasztották a Malévról a nyereséges részeket" és rosszabbnál rosszabb pénzügyi konstrukciókról döntöttek. Példaként említette az orosz Vnyesekonom Banknak nyújtott viszontgaranciát, amely következtében a 200 millió forintért értékesített Malév 10 milliárd forinttal kötelezte el magát a saját vevője felé.

Volner János hangsúlyozta azt is, hogy a Malév még működésének utolsó éveiben is 70 milliárd forintos költségvetési bevételt termelt az évi 20 milliárd forint vesztésége mellett. Éppen ezért a Jobbik kormányra kerülése esetén újraindítaná a nemzeti légitársaságot és elszámoltatná a rossz privatizáció és a csőd felelőseit.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai