Újabb két Michelin csillag Horvátországban

A zágrábi Noel ás a lovrani Draga di Lovrana éttermek – egy csillagot kaptak, míg a šibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360º és a rovinji Monte sikeresen védték meg egy-egy Michelin csillagukat

Horvátországban ezen felül nyolc Bib Gourmand minősítésű étterem van, míg 51 étterem büszkélkedhet Michelin Plate besorolással.

A jelenlegi Michelin besorolású horvátországi éttermek listája ide kattintva elérhető.

Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója elmondta, hogy rendkívüli nagy megtiszteltetés Horvátország és a horvát turizmus számára, hogy most már 5 étterem büszkélkedik Michelin csillaggal.  Különösen örvendetes, hogy Rovinj, Dubrovnik és Šibenik után a Kvarner-i régió és Zágráb is csatlakozott eme kivételes társasághoz. A turisztikai szakember aláhúzta továbbá, hogy a Michelin besorolás a horvát gasztronómia, mint turisztikai termék számára is hatalmas potenciállal bír.

Gari Cappelli horvát turisztikai miniszteris gratulált a díjazott éttermeknek és felhívta a figyelmet arra, hogy mivel az adott országba látogató turisták  mint egy 93 százaléka fogyaszt szívesen a helyi ételekből és italokból, a kulináris élvezetek a turisztikai szegmens szempontjából kiemelt fontossággal bírnak. A miniszter úgy véli, hogy az újabb odaítélt Michelin csillagok fantasztikus lehetőséget nyújtanak Horvátország, mint csúcs gasztró-desztináció további globális promóciójához.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.