hirdetés
hirdetés

Vörös listára tette Magyarországot az EU

A lista alapján a 9. helyre kerültünk a járvány terjedése szempontjából Európában, ami irányadó lehet az EU tagállamai számára korlátozó intézkedések meghozatalakor.

hirdetés

Hollandiában 2921 új fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában, ezért a bárokat és éttermeket este 10-kor bezárják. Izlandon 80 új fertőzöttet hozott a hétvége, ami a szigetország kis népessége miatt számít kiugrónak. Dániában négyhavi csúcson az esetszám, Magyarországon is 1000-hez közelít a napi megbetegedések száma a hivatalos adatok szerint - írja a portfolio.hu.

A vörös országok teljes listája a CNN szerint az elmúlt két hét 100 ezer főre jutó esetszámaival:

Spanyolország (320),

Csehország (267),

Franciaország (235),

Luxemburg (189),

Belgium (171),

Hollandia (171),

Írország (128),

Dánia (128),

Magyarország (127).

Írtunk róla, hogy két héttel azután, hogy meghaladta Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron megyében a német járványügy számára kritikus határértéket a fertőzöttek száma, rögtön rákerültek a kockázatos besorolású térségek listájára. Ebből a német reakcióidőből, illetve a legfrissebb magyar járványterjedési adatokból kiindulva sajnos pár héten belül akár egész Magyarország is kockázatos besorolásúvá válhat a németeknél, de legalábbis Csongrád-Csanád, Pest, Fejér, Vas és Komárom-Esztergom megyék tényleg a veszélyzónában vannak ebből a szempontból.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai