hirdetés

35 milliárdos SZÉP Kártya-forgalom az OTP-nél

A legnagyobb hazai SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP Pénztárszolgáltató szerdán szakmai háttérbeszélgetést tartott, ahol egy reprezentatív országos felmérés eredményeit is közzé tették.

hirdetés

„Jelentős eredménynek tartjuk, hogy 2012-ben nemcsak teljesítettük a tervet, hanem az 570.000 kártyabirtokos számmal, valamint a 35 milliárd forintos költéssel messze túl is szárnyaltuk az előzetes elképzeléseket” - mondta az intézmény vezérigazgatója, Róth Lajos.

Majd rátérve az idei elvárásokra hozzátette: „Tudjuk, hogy idén jóval szerényebb számokkal kell majd beérnünk, azonban azon vagyunk, hogy ugyan mérsékeltebb ütemben, de tovább növeljük ügyfeleink és az elfogadóhelyek számát.”

A nemrégiben kinevezett új értékesítési és marketing főosztályvezető, Gál Tamás szerint tavaly a legsikeresebben a vendéglátás alszámla szerepelt, ezt követte a szálláshelyeken történő SZÉP-kártya költés, harmadik helyen pedig a szabadidős juttatásokra költés végzett. Egyben kiemelte, hogy az OTP továbbra is őrzi vezető pozícióját SZÉP-kártya témában, hiszen az összes utalás/forgalom 80 százaléka náluk generálódik.

A hazai legnagyobb bank megbízásából készült tavaly decemberében az a felmérés, amelybe 1000 munkavállalót és mellette 400 SZÉP-kártya birtokost vontak be, a kutatás eredményeiről dr. Törőcsik Mária marketingprofesszor (Pécsi Tudományegyetem) számolt be. Ezek szerint a hazai kártyatulajdonosok többsége fiatal, képzett és biztos jövedelemmel rendelkezik. Többségük férfi, és általában vezető szellemi foglalkozású.

A kártyát főként dömpingszerűen, szinte egy időben vásárolják a munkáltatók, és az is jellemző, hogy szálláshely zsebből a legtöbb kártyafelhasználó hosszú hétvégeken költ. Érdekes, hogy sokan a nyári hónapokban – elsősorban augusztusban – költenek a különféle zsebekből, egyedül a vendéglátás terén van némileg kiegyenlítettebb, egész évre szóló költési kedv. „Azok a munkavállalók, akik tavaly kaptak és használhatták a SZÉP-kártyát, 60 százalékban elégedettek voltak”, mondta tájékoztatójának zárásaként a kutatást vezető professzorasszony.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk