hirdetés
hirdetés

"Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel,..."

A BKK közleménye szerint a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza teret december 10-én, szombaton vehették ismét birtokba a budapestiek.

hirdetés

A főpolgármester szeretné, ha a fővárosiak belaknák a teret, és egyúttal vigyáznának is rá.

A rekonstrukció 2021 júliusában indult és összesen 505 napig tartott, és a munkálatok révén nemcsak a tér felszíne, hanem az aluljáró felső födémszigetelése, a fölötte lévő útpálya, valamint – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca is teljeskörűen megújult.

A teljes munka bruttó 3,68 milliárd forintba került, ebből 2,68 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat, 1 milliárd forintot a kormány biztosított.

Fotó: BKK
Fotó: BKK
 

"Másfél év kemény munkájának köszönhetően most egy barátságos, hangulatos és rendezett köztéren állunk, ahol jó találkozni, leülni, vagy csak áthaladni rajta", mondta az átadáson Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

Karácsony Gergely főpolgármester elmondta: "amit eddig oly sokan megígértek, az most teljesül: a Blaha Lujza tér megszépült, kizöldül. A tér felújításának elemei tükrözik a városvezetés elkötelezettségeit. Budapest legyen zöld, ezért modern technikával több mint 2000 négyzetméter zöldfelület került a térre. Budapest legyen otthonos, élhető. Az új zebrák, a Bubi-állomás, a mikromobilitási pont, a kialakított közösségi terek ezt szolgálják. És Budapest büszke a múltjára, mert mai nagyszerűségét a kulturális sokszínűsége adja, amiről a téren az egykori Nemzeti Színházat megidéző elemek tanúskodnak.”

A BKK megjegyezte: a téren és környezetében még lehetnek kisebb munkák (például elektromoshálózat-fejlesztés). Az akadálymentes illemhelyet és a FUTÁR-kijelzőt rövid időn belül üzembe helyezik, a tér burkolatából fellövellő vízjáték és a gombaszökőkút pedig a tél elmúltával kezd majd működni.

 

(forrás: BKK / infostart.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk