hirdetés
hirdetés

A hazai utazási szektor stabil lábakon áll

Hallhattuk a MUISZ Székesfehérvárra kihelyezett közgyűlésén az egyik első felszólalótól, Könnyid Lászlótól, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettesétől.

hirdetés

2019 az ország turizmusa szempontjából meghatározó év volt, és korántsem kizárt, hogy 2030-ra elérjük a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában előirányzott 50 milliós vendégéjszaka-számot – mondta Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese. Bár a végleges statisztikák ugyan csak a jövő héten lesznek elérhetőek, de mind a KSH, mint a NTAK előrejelzései szerint erős volt a december is, így nem kizárt az újabb látogatószám-rekord. Jelenleg is közel ezer fejlesztés zajlik országszerte, amelyek idén és jövőre fejeződnek be, így komoly attrakciókkal gazdagodhat a kínálat.

Kimondottan örömteli továbbá, hogy Budapest mellett a vidéki desztinációkban is fejlődés mutatkozik, ami leginkább a helyi turisztikai szakemberek munkájának köszönhető. És megállapíthatjuk, hogy a magyarok továbbra is szeretnek belföldön utazni – legalábbis a SZÉP-kártya számai ezt mutatják.

2019 első 11 hónapjában közel 28 milliárd forintot költöttek, ami nagyjából 43 százalékos bővülés 2018-hoz képest, miközben a munkáltatók továbbra is szívesen töltenek a kártyákra. A hazai turizmus bővülésében azonban a kiutaztatóknak is fontos szerepük volt, főként a tengerentúli járatok indításában, hiszen ezen összeköttetések sikeres működéséhez mind a be-, mind a kiutaztató láb szükséges.

A hazai utazási szektor stabil lábakon áll, amit jól mutat a Thomas Cook csődje utáni helyzet, hiszen mind a cég hazai leányvállalata, mint a további utazásszervezők szerencsésen átvészelték ezt az időszakot. És nem kell attól tartani, hogy a digitalizáció korában kihalnak az utazási irodák: személyes jelenlétüket és az általuk felhalmozott több évtizedes tudást semmilyen applikáció nem pótolhatja!, zárta prezentációját a vezető turisztikai szakember.

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk