hirdetés
hirdetés

„Ahhoz, hogy megtartsuk az utast, alkalmazkodni kell, jól és azonnal kiszolgálni”

Zene, kávé, csülök, és sör. Egy kellemes bécsi hétvége kellékei is lehetnének ezek, azonban 10.05-én, pénteken az egyik nagy utazásszervező 25. évfordulójának ünnepi eszközei voltak. A Neckermann téli katalógus bemutatójára Bécsben, az óriáskerék előtti területen tartott Wiener Wiesn fesztiválon került sor.

hirdetés

A Wiener Wiesn fesztivál Ausztria legnagyobb hagyományőrző mezei ünnepe, Bécs Oktoberfestje. 18 fesztiválnap alatt 2000 zenész 700 óra élő zenét biztosít. Tavaly 350 000 látogatója volt, 57 % tradicionális ruhában érkezett, hogy megcsodálja és kipróbálja a hagyományos kézműves termékeket és helyi ínyencségeket: az osztrák sört és konyhaművészet remekeit. Ezek ismeretében bátran kijelenthető, hogy izgalmas helyszínt választott a Neckermann a 25. évfordulójának ünnepléséhez és az új katalógus bemutatójához.

Dr. Békefi Veronika köszöntőjéből kiderült, hogy az utazásszervező széles választékának köszönhetően ma már nem kell ajánlat nélkül kiengedni az utazót az irodából. Meg kell tudni, hogy mit szeretne, és arra kell szabni, úgy kell csomagolni a terméket. „Ahhoz, hogy megtartsuk az utast, alkalmazkodni kell, jól és azonnal kiszolgálni” - tette hozzá.

Az idei nyári szezon értékeléséből kiderült, hogy jó szezont zártak, és jóra is készülnek. A török ajánlatok újra kedveltek lettek. A közeljövő kapcsán szót érdemelt, hogy a hosszúhétvégékre külön ajánlatokat dolgoztak ki, a következő nyári szezont érintve pedig az, hogy Bulgáriát foglalnak először a vendégek.

Az elmúlt 25 évben átalakult a termékkínálat: eleinte a katalógusban szereplő termékek voltak csak elérhetőek, a folyamatos bővülésnek és növekedésnek köszönhetően megjelentek az egzotikus utak, városlátogatások napjainkban pedig szinte a világ bármely részére tudnak ajánlatot adni. A katalógusokban már csak a legfontosabb termékek vannak, azok, amikre különösen szeretnének koncentrálni, a weboldalon illetve a foglalási rendszerekben pedig kibővített kínálat érhető el.

Az előadások során szó volt róla, hogy napjainkra megváltoztak az utazási szokások: sokkal előbb foglalnak az utasok. Megváltozott a szezonalitás is: „most október van, még a 2018-as nyár vége, közben július-augusztus óta megkezdtük az idei télnek az értékesítését, és már elérhetőek a jövő nyári kínálataink is. Egy időben akár három szezonra is lehet ajánlatot foglalni nálunk” – mondta Tóth Szilvia, a Neckermann termékmenedzsment vezetője. A Neckermann-nál utazási csomag és csak szállás is foglalható, előbbi viszont nagyobb biztonságot jelent az utazó számára.

Természetesen az újdonságok említése sem maradt ki. A téli szezonra való tekintettel elsőként a síutak kapcsán a hógarancia merült fel. Ez azt jelent, hogyha az utazás kezdőnapja előtti 8. napon a szállás körüli síterületeken hóhiány van, és nem üzemel a felvonók háromnegyede, akkor költségmentesen át lehet foglalni egy másik időpontra. „Igyekszünk minden olyan területet lefedni, ahova magyar síelők szeretnek utazni”-hangzott el az egyik előadásban. Például a januári időszakban a honlapon Ausztriába 275, Olaszországban 195 szállás foglalható. Ausztriában szinte minden évben, minden régióban van új szálloda. Szlovákiában pedig ismét szerepel a Grand Hotel Bellevue.

A nyári szezonban 1-2 órás repülőutat követően már tengerparton lehetnek az utasok, a téli szezonban ennél hosszabb időre van szükség. Mindemellett a Kanári szigetek (Tenerife), Madeira vagy Zöldfoki szigetek sokkal kellemesebb időjárást biztosít, mint az itthoni. Bocsák Zsófia, a Neckermann munkatársa elmondta, hogy a Karib térségben szinte nincs olyan úti cél, ami nem érhető el, de Afrikában és Ázsiában is folyamatosan bővül a kínálat. Az egzotikus utazások között az Emírségek, Maldív szigetek és Thaiföld sláger téli úti cél a magyarok körében.

A hajóutak tekintetében érdemes megemlíteni, hogy az indulás pillanatától a hazaérkezés pillanatáig szervezettek. A kijutás, adott esetben a hajóút előtti vagy utáni szállás biztosított, magyar asszisztencia és magyar nyelvű kirándulások pedig az utazás alatt végig elérhetőek. Az előadásokban kiemelték a Perzsa-öböl, Karib térség, Mediterrán térség hajós utazásait.

Nagy az érdeklődés az amerikai célpontok iránt. Jövőre már működik az Expedia, ami Amerika booking.com-ja volt, mára már világszerte elterjedt. Az utazási irodák figyelmét felhívták rá, hogy a Neckermann rendszerében az amerikai szálláshelyek már elérhetőek, illetve a dinamikus csomagolásnak köszönhetően repülőgéppel is foglalhatóak. Újdonságként a Neckermann október 5-től új B2B online rendszert biztosít díjmentesen a partnerei részére. Előnyei többek között a magyar és a német árualap elérhetősége, az átlátható keresési modul, az időpontok flexibilis kiválasztása, a részletes desztináció-lista és az egyszerű ajánlatkészítés.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk