hirdetés
hirdetés

Anyák napi séta Pécsett

Mi lehet a közös egy köztörvényes pénzhamisítóban, egy Zsolnay lányban, egy cukrászban és egy apácában? Az, hogy mindannyian fontos nők voltak Pécs történetében.

hirdetés

Anyák napjához közeledve rendhagyó pécsi történelmi kalandozásra hív az idén 15 éves Imagine csapata, hogy megismerjék a hozzájuk csatlakozók ezeknek a hölgyeknek a történetét, akik Pécs színes, formáló egyéniségei voltak.

Zsolnay-negyed, a séta egyik helyszíne
Zsolnay-negyed, a séta egyik helyszíne
 

A család női tagjainak megünneplésére kiváló alkalom egy közös séta a belvárosban, ahol bejárhatják Pécs utcáit, felidézve az egykor itt élők életét. Elfeledett titkokra, legendákra, izgalmas családi históriákra derül fény. Anyák napja alkalmából, május 6-án a nőké a főszerep, hiszen a mindenkori pécsi nő tettrekészségéről, életmódjáról, kedvteléseiről hosszasan szólnak a történetek, és mégis keveset tudnak róluk.

Ezt a hiányt pótolja az Íme, a pécsi lányok! című városi séta. A belváros utcáin sétálva nőegyletekről és bordélyokról, egykori testgyakorló intézetről és zárdáról, a Zsolnay család nő tagjairól és szorgos városi honleányokról hallhatnak a sétálók. Megtudhatják, miként alakult át a társadalmi munkamegosztás a 19. századtól, hogyan lettek a nők is egyre láthatóbb tagjai a pécsi közéletnek, vallási színterének vagy épp vállalkozói világának. 

(forrás: Imagine)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk