hirdetés
hirdetés

Elégedettek a vendégszámmal az újranyitott Barlangfürdőben

Az újranyitás óta sokan keresték fel a Miskolctapolca Barlangfürdőt, ami nagy segítség a szektorban érintett vállalkozásoknak - írja a Termál Online.hu.

hirdetés

Október 28-án, múlt pénteken nyitotta meg újra kapuit a Miskolctapolca Barlangfürdő. Az újranyitás a helyi turisztikai vállalkozók és az önkormányzat összefogása révén valósulhatott meg. Úgy tűnik a megemelt belépőárak sem riasztották el a vendégeket, a város által kiadott sajtóközlemény szerint ugyanis elégedettek a nyitó hosszú hétvége vendégforgalmával.

A barlangfürdő látogatóinak száma alig maradt el a tavalyi adatokhoz képest, aminek a környék szállásadói és vendéglátósai is örültek – hangzott el többek között a Városvédelmi Egyeztető Testület szokásos ülésén.

Az önkormányzat, a megyei iparkamara és a turizmusban érintett miskolci vállalkozások által kötött megállapodás első fázisa eredményes volt. A város megelőlegezte az újranyitásához szükséges pénzt, az egyes támogatói szerződések megkötése pedig folyamatban van. A pénteki újranyitás óta nagyon sokan keresték fel a fürdőt, ami nagy segítség a szektorban érintett vállalkozásoknak – olvasható a város által kiadott közleményben.

Depositphotos
Depositphotos


A testület ülésén szóba került a Mikulás vonat kérdése is, amellyel kapcsolatban elhangzott: a város vezetése is sajnálja, hogy a drasztikus energia-áremelkedés miatt idén nem lesz járat, de hangsúlyozták azt is, eddig sem az önkormányzaton múlt a látványosság működtetése, azért a Diósgyőri Vár Térségének Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány volt a felelős.

Ugyanakkor a miskolciaknak nem kell lemondaniuk az adventi villamosról, azt január elejéig működteti a helyi közlekedési vállalat. Díszkivilágítás idén viszont nem lesz a városban és az adventi vásár is elmarad, ezek költségigénye jóval meghaladja a villamosét, ezért döntöttek korábban mellette.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk