hirdetés
hirdetés

Szlovák ínyencségek Budapest belvárosában

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet.

hirdetés

A szlovák konyha híres, sokan azért utaznak a szomszédos országba, hogy megkóstolják a knédlit, amelyet szarvasraguval tálalnak, vagy a káposztás sztrapacskát és a mákos krumplinudlit. Ezen a héten nem szükséges messze menni, elég, ha a Vörösmarty térre, a Gerbeaud Bistróig utazunk, ott mindezekből rendelhetünk szeptember 8-ától 13-áig. Ráadásul nem akárki főzi az ízes ételeket, itt az ótátrafüredi Grand Hotel Bellevue séfjének fogásait kóstolhatjuk.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal a szlovák gasztronómiai hetet, erről az eseményről a Gerbaud Bistro Sörházban hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be, a meghívott turisztikai szakemberek és újságírók előtt, akik végig is ehették a kínálatban szereplő összes ételt.

A megnyitón František Palko szlovák államtitkár, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi vezetője és Pintér Katalin, a Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket.

A szlovák államtitkár szerint szoros a kapcsolat a két ország turisztikai szervezetei között, és megállapította, hogy közös marketinggel sikeresebbek lehetnek. Nem is kellett bizonyítani, hogy jó a kapcsolat, hiszen az eseményen részt vett Horváth Gergely, aki bejelentette, hogy a Magyar Turizmus Zrt. társvédnökséget vállal a Magas-Tátrában január 15-18. között megrendezésre kerülő IV. Mondial Assistance Turizmus Sí- és Snowboard Kupa felett.

Aki netán lemaradna a szlovák gasztronómiai kínálatról, ismét Szlovák Turisztikai Napokat rendeznek a Nagycsarnokban, ahová szeptember 15-étől 17-éig várják az érdeklődőket hasznos információkkal, magyar nyelvű prospektusokkal és utazási irodák kínálataival.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk