hirdetés

1336 a neve egy francia teagyárnak, nem véletlenül

Egy multi el akarta költöztetni a tradicionális francia teagyárat, az alkalmazottak inkább megvették, és perük a korábbi tulajdonossal pont 1336 napig tartott.

hirdetés

A Marseille melletti 1336 teaüzem futószalagjáról évente 220 tonna tea gördül le. A hamisítatlanul marseille-i terméknek nem csak az a különlegessége, hogy francia fűszereket és gyógynövényeket tartalmaz, hanem az is hogy nyolc éve kizárólag franciák tulajdonában van. Ráadásul nem is befektetők vezetik, hanem maguk a munkások kezében van, adja hírül az euronews.com tudósítása.

 

A korábbi tulajdonos, az angol-holland élelmiszeripari óriás Unilever pénzügyi megfontolásból el akarta költöztetni a termelést Lengyelországba. Ez sok ember állásába került volna. A dolgozók ekkor döntöttek úgy, hogy felvásárolják a teagyárat minden eszközzel együtt, és önerőből folytatják a teakészítést. Mivel a korábbi Fralib márkát nem vihették tovább, a nevüket 1336-ra módosították, ugyanis éppen ennyi napig pereskedtek az Unileverrel.

Látva a sikeres példát Dél-Franciaországban többen is felbátorodtak. Az alkalmazottak már egy fagylaltüzemet és egy McDonaldsot is kivettek a multik kezéből.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk