hirdetés
hirdetés

145 város, több mint 30 millió utas

Számos újdonsággal rukkol elő az airberlin 2016-os kínálatában. Az idén a magyar utasok berlini átszállással utazhatnak Chicagóba vagy New Yorkba, a télen pedig Miamiba, Punta Canába és Varaderóba – hangzott el a légitársaság és a Budapest Airport partnertalálkozóján.

hirdetés

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője elmondta, hogy a Budapest Airport forgalomnövekedése 2015-ben 12,5%-os volt, az idei év első negyedévében pedig folytatódott a trend: 13%-os bővülést értek el az utasforgalomban. Az is elhangzott, hogy 2011 óta 40%-kal nőtt a Budapestről Berlinbe utazók száma, így a régi-új német főváros bekerült a Budapestről elérhető 20 legkeresettebb desztináció közé. A reptér folyamatos fejlesztésekkel igyekszik kielégíteni a növekvő utasforgalmat. Kezdődik a B móló építése, amely úgy lett tervezve, hogy kiszolgálja akár a széles törzsű repülőgépeket is. A jövőre elkészülő móló összesen 27 új beszállókaput és 10 új utashidat kínál. Épül a 150 szobás, háromcsillagos reptéri hotel, a parkoló több mint 1000 hellyel bővül. A parkolót, a hotelt és a reptér épületét tetővel ellátott sétaút köti majd össze.

Kapcsolódó fájlok

Az airberlin 2015-ben 145 városba repült, több mint 30 millió utas vette igénybe szolgáltatásait – tudtuk meg Sali Sándortól, a légitársaság magyarországi képviselőjétől. A társasággal kapcsolatos egyik legfontosabb hír, hogy március vége óta az airberlin hétköznapokon már napi három járatot üzemeltet Budapest és Berlin között.

A járat hétfőtől péntekig reggel 6.25-kor indul Budapestről és 7.55-re érkezik Berlin-Tegel repülőtérre, ahonnan olyan további úti célokat tudnak elérni az airberlin globális hálózatával az utasok, mint Chicago, New York (JFK) vagy akár egynapos üzleti utakra, Koppenhága, Stockholm, Göteborg, Kalsruhe, Saarbrücken, Nünberg. Alicante, Malaga, Faro, Olbia, Reykjavik, a Kanári-szigetek, valamint egyéb német városok, mint például Nürnberg, Kalsruhe vagy Saarbrücken.

Fotó: Andreas Wiese / airberlin
Fotó: Andreas Wiese / airberlin

Most azok a kis- és középvállalatok, amelyek regisztrálnak az airberlin céges pontgyűjtő programjába és utaznak is, egy darab one-way bónuszjegyet kapnak ajándékba, csak május 31-ig. Részletek ezen a linken!

Kiváló csatlakozási lehetőséget nyújt az airberlin olyan nyaralódesztinációkba is, mint a Kanári-szigetek, Alicante, Malaga, Faro, Funchal Olbia, Ibiza, Rodosz és Kréta. Reykjavíkba már heti 5 csatlakozó járattal lehet eljutni.

A rendezvényen bemutatkozott az Etihad Airways, az airberlin légitársasági partnere. Budapestről Berlinen át Abu Dhabi most már naponta kétszer is elérhető az utazók számára. Abu Dhabin keresztül számos újabb célpontba repülhetünk, például Ausztráliában (Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth) és Ázsiában (Delhi, Seychelles-szigetek, Maldív-szigetek, Phuket).

Az airberlin partner légitársasága, az Etihad Airways által üzemeltetett járatok szintén az airberlinnél is valamint az Etihad Airways-nél is foglalhatók. Az Eithad Airways gépparkja folyamatosan bővül, jelenleg 119 géppel rendelkeznek, köztük Boeing 787 Dreamliner illetve A380-as Airbus next generation típusokkal.

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk