hirdetés
hirdetés

155 ezer látogatót várnak az utrechti turisztikai vásárra

Néhány napon beül megnyitja kapuit a legnagyobb holland turisztikai kiállítás, a Vakantiebeurs Utrechtben.

hirdetés

A február 21-én éppen százéves holland kiállítási szervezet (Jaarbeurs) az idén január 11. és 15. között rendezi meg Európa negyedik legnagyobb idegenforgalmi vásárát, ahová az előzetes jelentkezések lezárása után összesen 1049 kiállítót várnak. 183 kemping, 298 szálloda, kétszáznál is több kerékpáros, illetve családi turizmussal foglalkozó utazási iroda, 148 buszos cég, 44 repülőtér és 68 légitársaság lesz jelen.

A január 10-re meghirdetett szakmai napon szó esik többek között a holland ki- és beutazó turizmus 2017-es trendjeiről, a holland belföldi turizmus várható fejleményeiről, a desztinációmarketingről, a geopolitika és a turizmus kapcsolatáról, valamint az ez évi vendég, Kína megjelenése kapcsán a távol-keleti ország kínálatáról is.

Forrás: Facebook / Vakantiebeurs
Forrás: Facebook / Vakantiebeurs

Ahogy azt a megjelenő kempingek és szállodák száma is tükrözi, a hollandok egyre inkább előnyben részesítik a hoteleket a kempingek ellenében. Bizonyos mértékig átrendeződött a holland belföldi turizmus is. Korábban Gelderland (az ország középső része) volt a kedveltebb, de ennek szerepét 2017-ben úgy tűnik, hogy a déli Seeland és az attól még délebbre fekvő Brabant veszi át. Ami a számokat illeti, a belföldi turizmus növekedésétől egy, míg a bevételektől 2,5 százalékos növekedést várnak idén.

A külföldi beutazások aránya feltehetőleg nem változik, továbbra is Németország lesz a legfontosabb küldőpiac. Lényegesen bővülni fog viszont a buszos senior utak száma az elő- és utószezonban.

A kiállításon képviselteti magát a hatóság is: a holland határőrség, a vámhivatal és az egészségügyi szervek is jelen lesznek. Az eseményre körülbelül 155 ezer látogatót várnak.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk