A legjobb kávékészítő címéért versengtek a töltőállomáson dolgozók

Különleges barista versenyt és szakmai napot szervezett a Shell és a Caffé Perté a töltőállomáson dolgozó munkatársak számára. A rendezvénnyel a minőségi kávékínálatot és a szakszerű felszolgálást kívánta erősíteni a két vállalat.

A budapesti Larus Rendezvényközpontban több mint hetven, országszerte a Shell töltőállomásokon dolgozó lelkes dolgozó mérhette össze kávékészítési tudományát az egész napos rendezvény során. Az elkészített alkotásokat az olasz kávészakértő Giuseppe Misiu által vezetett szakmai zsűri értékelte.

„Kiemelten fontos számunkra, hogy vásárlóinkat egy-egy fárasztó út során különleges és minőségi kávéitalokkal várjuk, és ezt hozzáértő kezek szolgálják fel. Ezért szenteltünk egy teljes napot a kávé tudományának, amely során a nemzetközi megmérettetések mintájára szervezett barista verseny mellett számos, a kávé készítésével és felszolgálásával kapcsolatos szakmai programmal és sok-sok meglepetésvendéggel is készültünk a Shell dolgozói számára” – tudtuk meg Juhász Pétertől, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatójától.

„Nagyon jó volt látni, hogy milyen lelkesedéssel készültek a Shell dolgozói a versenyre. A tapasztalt zsűrit is meglepte a számos különleges kávé és a résztvevők professzionális hozzáállása. Úgy gondolom, ezzel a rendezvénnyel sokat tettünk azért, hogy a minőségi kávé élvezetét szakértő felszolgálás tegye teljessé a töltőállomásokon” - nyilatkozta Boda Andrea, a Caffé Perté gazdasági igazgatója.

A zsűri a salgótarjáni Kovács Krisztinát találta a legjobb kávékészítőnek, második helyezést ért el Abonyi Tamara Sárvárról, a dobogó harmadik fokára pedig Veres Renáta állhatott, aki a Dunakeszin üzemelő Shell töltőállomások dolgozója.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.