hirdetés
hirdetés

A rendőrség felkészült a balatoni szezonra

Minden feltétel biztosított a közrend és a biztonság garantálására az idei turisztikai szezonban a Balaton és a Velencei-tó környékén - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) évadnyitó ülése után tartott sajtótájékoztatón szerdán, Keszthelyen.

hirdetés

A főkapitány elmondta: a BKKB június 1-jétől szeptember 15-éig hangolja össze azoknak a rendőrkapitányságoknak a munkáját, amelyek Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, valamint Fejér megyében a Velencei-tavi térségében működnek. A feladatokat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálja az idén.

A nyaralók komfortérzetének, szubjektív biztonságérzetének fenntartása kiemelt feladata a rendőrségnek, ezt az együttműködő önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel biztosítja - mondta Papp Károly, hozzátéve, hogy a közterületeken, nyilvános helyeken megfelelő létszámú állományt biztosítanak a gyors, törvényes, és szakszerű beavatkozáshoz.

Az autósok számára terelési terveket készítettek, és az M7-es autópályán esetlegesen bekövetkező balesetek, torlódások esetén felhívják a kerülőútvonalak használatára a figyelmüket - tette hozzá.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi támogatást és bevetési egységgel kibővített létszámot biztosít folyamatosan mind a négy megyében, a nagyobb rendezvényekhez pedig plusz erőket is mozgósítanak. Az egység a Balatonnál 105, a Velencei-tónál 24 tagú.

A Siófok-Kiliti repülőtéren készenlétben álló rendőrségi helikopter augusztus 31-éig idén is naponta járőröz majd a Balaton térségében.

Az üdülőövezetekben lovas, kutyás és kerékpáros járőrszolgálatot is ellát a Készenléti Rendőrség.

Papp Károly kiemelte: évről évre csökken a legtipikusabb bűnügyek, a gépkocsifeltörések, a strandi lopások és betöréses lopások száma. Az eredményeken 2013-ban is javítani szeretnének.

A keszthelyi sajtótájékoztatón Prok József alezredes, a BKKB elnöke arról beszélt, hogy minden szakterületen koordinátorok segítségével rendszeres munkaértekezleteken vitatják meg a feladatokat.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a balatoni településeken évről évre jobb a közbiztonság. Az idén is lesz bűnmegelőzési iroda Keszthelyen a Balaton-parton: több helyszínen segítik a rendőrök munkáját, és a rendezvényekről tájékoztatják a turistákat - mondta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk