hirdetés

A dizájnszálloda, ahol csak menekültek dolgoznak

A Magdas Hotel nemcsak Bécsben, de az egész világon egyedülálló, ebben a szállodában ugyanis a vezetőségén kívül kizárólag menekültek dolgoznak. A jelenleg húsz fős személyzet minden tagja menekültként érkezett az országba.

hirdetés

A Magdas Hotelt egy szociális program keretében azért hozta létre három éve az osztrák Caritas nevű segélyszervezet, mert tisztában vannak vele, hogy menekültként mennyire nehéz munkát kapni az országban. Bárkinek persze ők sem adhatnak munkát, csak azok dolgozhatnak itt legálisan, akik már kaptak menekültstátuszt. Jelenleg a világ 14 országát képviselik az itt dolgozók, és 27 különböző nyelven beszélnek.

Egy szálloda azért is lehet különösen alkalmas a menekültek alkalmazására, mert itt, ellentétben sok már munkahellyel nem mindig hátrány az, ha valaki nem beszéli a nyelvet, takarítani például anélkül is lehet. Ezzel együtt a meghirdetett állásokra komoly felvételi eljárás van, hiszen nem mindenki alkalmas arra, hogy egy nagy forgalmú szállodában, emberek között dolgozzon, és van, aki csak utólag döbben rá, hogy nem szereti az itteni nyüzsgést. A hotel vezetése minden téren próbálja megtalálni a legmegfelelőbb alkalmazottakat, van, aki már korábban is a vendéglátásban vagy a szállodaiparban dolgozott. A konyha séfje sem itt kezdett főzni, éttermet vezetett Damaszkuszban is, mielőtt el kellett menekülnie, és a közel-keleti ízeket hozza át a Magdas-ba is. A reggelit egyébként akkor is érdemes kipróbálni, ha történetesen nem itt szállunk meg, mert tényleg jó élmény.

Bécsi dizájnerek bevonásával alakították át a szállodát, ami korábban idősek otthona volt. Bécsi dizájnerek bevonásával alakították át a szállodát, ami korábban idősek otthona volt.

A Prater környéke - ahol a hotelt kialakították - egy felkapott, turisták által szívesen látogatott környék, az ott élők nem voltak elragadtatva az ötlettől, hogy menekültek dolgozzanak a szállodában. A projekt azonban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a szálloda immár három éve sikeresen, teltházzal működik. Aki itt száll meg, az nemcsak egy kényelmes szállodát kap, hanem hozzájárul ahhoz, hogy munkát kapjanak olyan menekültstátusszal rendelkező emberek, akik máshogy nem tudnának dolgozni.

A Magdas-ban sokan vannak, akik már a 2015-ös nyitás óta itt dolgoznak, és azt mondták nagyon szeretnek itt lenni, és jó a fizetés is. A bécsi Social Business csoport keretein belül megvalósuló projekt egyik fontos célja egyébként az is, hogy az itt dolgozók a piaci viszonyoknak megfelelő fizetést vihessenek haza, magyarán ne kapjanak kevesebb pénzt ugyanazért a munkáért, mint az osztrák állampolgárok. Másik céljuk, mint azt Martina Healy igazgató elmondta, hogy az itt dolgozók tapasztalatot szerezzenek és profik legyenek a szállodai szakmában, hiszen arra mindig szükség van az osztrák piacon. A kellő gyakorlat megszerzése után tovább is léphetnek más állásokba.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk