hirdetés
hirdetés

Átfogó turisztikai stratégiát a Duna mentén!

- szólít fel a Magyar Limes Szövetség és hív szakmai tanácskozásra.

hirdetés

A Magyar Limes Szövetség - mint a „Dunamenti nemzetközi UNESCO Világörökség ’Római birodalom határai’ Program” Emberi Erőforrások Minisztériuma által kijelölt projektgazdája szakmai tanácskozást szervez Budapesten december 12-én a Duna Középső és Nyugati szakaszának turisztikai hasznosításáról.

A Duna Budapest környezetében és feletti szakaszán - mindkét parton - Rajkáig sokféle turisztikai vonzerő található. Ezek azonban stratégia és közös program híján nem tudják egymást erősíteni - közli a Szövetség. E vonzerők – legyen az római, vagy más korból származó emlék vagy természeti érték, néphagyomány vagy szőlő- és borkultúra, többnyire csak egyedi, önálló formában érvényesülnek alacsony szinergiával. A Duna két oldalára eddig nem fogalmazódott meg egy olyan turisztikai stratégia, amely átfogó keretet adna a turizmus fejlesztésének a következő időszakra - teszi hozzá.

Ahhoz, hogy ezen változtatni lehessen, olyan műhelymunkára szeretné meghívni a szakmát és döntéshozókat, amely elindítója lehet egy szakmai párbeszédnek és tervezési folyamatnak. A Szövetség célja, hogy a Duna és két partja, mint turisztikai fogadóterület, fejlesztési lehetőségeit összekapcsolja és feladatait a közös érdekeltség figyelembevételével is tervezze, szervezze.

A tanácskozás helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. Időpontja: 2013. december 12. (csütörtök) 10 - 15 óra

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk