hirdetés
hirdetés

Bécs keresett konferenciahelyszín

A Union of International Associations (UIA) Bécset választotta az ötödik legjobb konferenciahelyszínnek a világon. 2019-ben 306 nemzetközi konferencia felelt meg az UIA kritériumainak, ezzel az osztrák főváros London, Tokió vagy éppen Bangkok előtt végzett.  

hirdetés

A nemzetközi szövetségek egyesülete, a Union of International Associations (UIA) rendszeresen nyilvánosságra hozza a világ legnépszerűbb konferenciahelyszíneit, város- és országalapú bontásban. Az UIA egy független belga kutatóintézet, ami átfogó információt nyújt a nemzetközi kormányközi és civil szervezetekről, azok tevékenységéről, az általuk rendezett konferenciákról, ülésekről. 

2019-ben 306 nemzetközi konferenciával Bécs végzett a városok listájának hatodik helyén. Az első négy helyet Szingapúr, Brüsszel, Szöul és Párizs kapta, az osztrák főváros pedig maga mögé utasította többek között Bangkokot, Tokiót, Londont, Madridot és Lisszabont is. Az országok listáján Ausztria a tizedik helyen áll, az első hely itt is Szingapúré.

Wiener Stadthalle rendezvényközpont ©Eurocomm-PR/Regina Hügli
Wiener Stadthalle rendezvényközpont ©Eurocomm-PR/Regina Hügli

Bécs rendszeresen előkelő helyen végez az UIA listáján és az egyik legnépszerűbb helyszíne a nemzetközi konferenciáknak. Különösen jelentősek a nemzetközi szövetségek ülései, mert ezek vonzzák a legtöbb vendéget a városba, így gazdasági szerepük is kiemelkedő.

Az osztrák fővárosban a WienTourismus, a Bécsi Turisztikai Szövetség  égisze alá tartozó, 1969-ben alapított Vienna Convention Bureau (Bécsi Konferencia Iroda) felel a rendezvényekért. Az Irodát Bécs Városa és a Bécsi Gazdasági Kamara támogatja.

2019-ben összesen 5.500 rendezvényre került sor Bécsben, aminek köszönhetően a vendégek 1,6 millió éjszakát töltöttek el itt, 950 millió eurós bevételhez juttatva a fővárost. A koronavírus miatt a konferenciák megszervezése és lebonyolítása is veszélybe került, a legnagyobb hátrányt a kiszámíthatatlanság jelenti. A bécsi hotelek, konferenciaközpontok, ügynökségek most azon dolgoznak, hogy alkalmazkodjanak a jelen körülményekhez és az újonnan kidolgozott feltételekkel a lehető legteljesebb szolgáltatást nyújtsák. 

 

 

 

(forrás: Wien Tourismus)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk