Az Egri csillag első évjáratának ünnepélyes "bontására" - hagyományteremtő céllal - egyszerre öt helyszínen kerül sor március 15-én. Eger mellett Budapesten és Debrecenben, illetve a szlovákiai Érsekújváron és Eger finn testvérvárosában, Poriban rendeznek borbemutatókat.
Az április 8-i, rangos kulturális műsorral kísért fesztiválon 13 egri borász kínálja majd 46 féle borát.
Mint azt Habis László, Eger polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a város marketingjének meghatározó eleme a bor, ezért az önkormányzat együttműködik a borvidék borászaival az egységes városmarketing kialakításában. Az ő kezdeményezésükre született az Egri csillag fesztivál is; ez annál is inkább időszerű, mert a piac oldaláról élénk érdeklődés mutatkozik egy fehér egri cuvée, vagyis házasított bor iránt - mondta a polgármester.
Gál Tibor, a bemutatkozó borászok egyike emlékeztetett arra, hogy 2010-ben pályázaton választották ki a borvidék új zászlósborának elnevezését, majd a szabadalmi hivatalnál levédették az Egri csillag szóösszetételt.
Az Egri csillag olyan védett eredetű száraz házasított bor, amely legalább négy szőlőfajta felhasználásával készül. Egyben ez a világon az első, márkanévvel ellátott fehér cuvée bor. Közlése szerint a bor bevezetésére annál is inkább szükség volt, mert a közhiedelemmel ellentétben az egri borvidéken jellemzően nem kék szőlőfajták teremnek, sőt a terület ültetvényeinek fele fehér szőlő. (MTI)
Bemutatkozik az Egri csillag
(MTI) - Első ízben rendeznek Egerben fesztivált a borvidék új zászlósbora, a bikavér fehér "párjául" szánt Egri csillag jegyében; a rendezvényt április 8-án az egri várban tartják - jelentették be a szervezők a hevesi megyeszékhelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.