hirdetés
hirdetés

Burmai és malajziai körúttal újít a Jetwing Travel

Újabb egzotikus úti célokkal bővítette kínálatát a Jetwing Travel – derült ki a társaság őszi-téli katalógusának sajtóbemutatóján.

hirdetés

Wimal Morapitiye, a Jetwing Travel ügyvezetője elmondta, hogy burmai, dél-vietnámi és malajziai körutazással valamint mauritiusi üdüléssel bővült idén a kínálatuk, így az idei téli-tavaszi időszakban már éppen egy tucatnyi egzotikus úti célt foglalhatnak náluk a partnerek és az utasok. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Jetwing Travel a dél-ázsiai ország legnagyobb beutaztatója, melynek anyavállalata az egyik legjelentősebb magánkézben levő szállodalánc Sri Lankán. A Jetwing Hotels jelenleg 24 hotelt üzemeltet az országban, és további három szállodájuk átadása várható az év végéig.

Egymás után jelennek meg nagyberuházók a szigeten azóta, hogy 2009-ben sikeresen felszámolta a kormány a tamil szeparatisták ellenállási mozgalmát a terület északi részén. A turizmus azóta gőzerővel indult újra fejlődésnek: évi 20-30%-os forgalomnövekedést regisztrálnak. Wimal Morapitiye emlékeztetett arra, hogy 2010-ben kevesebb mint ezer magyar turista kereste fel Sri Lankát, ezzel szemben 2015 első nyolc hónapja során 1904 fő, az idén pedig ugyanezen időszak alatt 2560 honfitársunk nyaralt a szigeten.

Wimal Morapitiye, kezében az új katalógussal
Wimal Morapitiye, kezében az új katalógussal

A turizmus fellendülése már oda vezetett, hogy szűkösek a kapacitások és nőttek az árak. A helyzetet látva óriási szállodafejlesztések kezdődtek: a szigeten korábban ismeretlen nagyságú, 500 szobás hotelek épülnek, megjelenik a Shangri-La, a RIU és a Marriott lánc is. Morapitiye szerint 5-6 év kell, mire a kínálat utoléri a megnövekedett keresletet.

A turistaforgalom bővülése miatt jövő év elején elkezdődik a sziget legfőbb nemzetközi repülőterének átépítése, a hónapokig tartó munkálatok idején korlátozzák a forgalmat. A gépek csak délután négy és reggel nyolc között vehetik igénybe a légi kikötőt, emiatt számos nemzetközi járat módosított menetrend szerinti közlekedik majd, így hosszabb átszállási idők várhatók. A Jetwing Travel Sri Lanka-specialistaként indult 1998-ban Magyarországon, majd az évek során fokozatosan bővítette a kínált desztinációk sorát, elsőként a Maldív-szigetekkel, majd Indiával. Néhány évvel később került be a kínálatba az Egyesült Arab Emirátusok, a Seychelle-szigetek és Thaiföld.

A Maldív-szigetekkel kapcsolatban Morapitiye megjegyezte, hogy az utóbbi évek során stagnált a magyarok érdeklődése a terület iránt, ebben közrejátszhattak az ottani politikai történésekről – tüntetések, kisebb merénylet, az alelnök bebörtönzése – szóló híradások. Tény ugyanakkor, hogy az események egyáltalán nem érintették a turisták által látogatott üdülőhelyeket. India iránt is stagnál az érdeklődés, pedig a klasszikus Aranyháromszög-túrát goai, radzsasztáni és nepáli kiegészítéssel is kínálja az iroda.

Nő az érdeklődés viszont az Indiai-óceán álomszigetei, a Seychelle-szigetek és Mauritius iránt – hallhattuk. Utóbbit 2014-ben 1022 honfitársunk kereste fel, ezzel szemben tavaly már 1510 magyar turistát regisztráltak. A téli katalógus újdonságai között szerepel a kilenc éjszakás burmai körút, a Dél-Vietnámot tengerparti pihenéssel kombináló túra, a Vietnám-Laosz-Kambodzsa nagykörút, valamint a Kalandozás a Maláj-félszigeten elnevezésű program. Elhangzott az is, hogy az iroda egyéni kérdésre kínai és Fülöp-szigeteki programok szervezését is vállalja.

Jelenleg 400 hazai utazási iroda árulja a Jetwing Travel termékeit, a társaság forgalma tavaly 20%-kal nőtt és az idén további bővülésre számít az ügyvezető. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk