hirdetés
hirdetés

Ciprus: új légitársaságok viszik idén a magyarokat

Magyarországon 12 évvel ezelőtt nyílt meg a Ciprusi Turisztikai Hivatal képviselete, azóta folyamatosan nő a vendégforgalom.  Akkoriban évente 7000 magyar kereste fel évente a szerelem szigetét, tavaly pedig már 12000 – hangzott el a hivatal sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Alekos Orountiotis, a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal elnöke, Vassos Chamberlen, a Ciprusi Köztársaság nagykövete, valamint Doros Georgiades, az idegenforgalmi hivatal régióreferense.

A rendezvényen elhangzott, hogy volt olyan év, hogy hárommillió turista kereste fel Ciprust. Tavaly 2,5 milliárd euró bevétel származott az idegenforgalomból. A sziget északi felének 1974-es megszállása után a turizmus játszott szerepet a ciprusi gazdaság talpra állításában, sok szálloda épült akkoriban. Sokáig azonban csak a nap és tenger típusú klasszikus termékre álltak rá. Az utóbbi időben ellenben jelentős fejlesztések történtek más termékek: golf, incentive, MICE, búvárkodás és falusi turizmus terén is.

Néhány nehéz év után az utóbbi két évben újra növekedés volt, jelentős részben az új termékek miatt is. 2010-ben 2%-os volt a vendégforgalom növekedése, 2011-ben pedig 10%-ot regisztráltak, ráadásul ugyanilyen mértékben bővültek a turisztikai bevételek is. 2012-ben további szolid növekedésre számítunk – mondta a tájékoztatón Ács Viktória, a hivatal magyarországi képviselet-vezetője.

Szóba került a rendezvénye, hogy gondot jelent a Malév kiesése, ugyanakkor a Ryanair bejelentett pafoszi, továbbá a Wizzair larnacai járatnyitása megoldhatja a kapacitásgondokat. Mindkét légitársaság heti két járatot indít: a Ryanair március 28-tól, a Wizzair április 4-étől. Ugyanakkor charterjáratot is terveznek a magyar utazásszervezők. Külön érdekesség a pafosi járat, hiszen eddig ez a térség nem szerepelt a hazai utazásszervezők kínálatában. A város egésze az UNESCO világörökség része. Környékén találhatók a legjobb golfpályák.
Az is elhangzott, hogy tárgyalásokat folytat a ciprusi kormányzat helyi légitársaságokkal további közvetlen budapesti járat indítása céljából. Hamarosan konkrét bejelentés várható a témában.

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk