hirdetés
hirdetés

Doha, a közel-keleti fordító korong

Néhány évvel ezelőtt senki nem gondolt arra, hogy a Közel- és Távol-Kelet, valamint Ausztrália felé az Arab-félsziget egyik emírségén, Qataron keresztül bonyolódhat majd az eu-s forgalom java része. 

hirdetés

A fővárostól, Dohától mintegy 10 kilométerre új, szupermodern repülőtér (New Doha International Airport) épült fel, amely 2012 őszétől már teljes kapacitással üzemel. A térség legnagyobb HUB-ja a tervek szerint az első lépcsőben évi 24 milliós utasforgalmat bonyolít, majd az igényeknek megfelelően 2015-re évi 50 millió utast lesz képes kiszolgálni.

Az építés során figyelembe vették a világ egyik leggazdagabb területének speciálisan magas utasforgalmi igényeit, és egy külön VIP Premium terminált is építettek, ahol a kormánytagok utazásait szervezik a megfelelő biztonsági előírások beépítésével. Ennek egyik szárnyában az első-, illetve a business osztályú utasok forgalmát bonyolítják le. A teljes infrastruktúra rendkívül modern és biztonságos, a rendőrség és a különféle biztonsági szolgálatok a legújabb technikával vannak felszerelve.

Az új repülőtér Dohából nemcsak a szárazföldi hatsávos autópályákon, hanem gyors vízi taxikkal vízi úton is elérhető. Az utasok a közeli terminálokba a kikötőből taxival juthatnak el a szárazföldön. Az áru- és postaszállítást a reptér közelében épített Spediteur City bonyolítja. A nagy volumenű tengeri szállítmányokat pedig a dohai nemzetközi tengeri kikötő.

A terminálok közelében több ötcsillagos és öt plusz egy csillagos szálloda is várja majd az arab világ minden kényelmével az utazókat. 

Jelenleg a Dohába érkező átszálló utasok közül minden harmadik az EU területéről érkezik.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk