hirdetés

Egészségturizmus - ígéretes jövő

Magyarország tartalékai többek között az egészségturisztikában keresendők, adottságaink alapján az egészségturizmus, és azon belül a gyógyturizmus hazánk kiemelt, nemzetközi viszonylatban is versenyképes területe. Március 17-18. között az ukrajnai Dnipropetrovszk-ban tartott egészségügyi szakkonferencián a Magyar Turizus Zrt. képviselője bemutatta az aktuális magyar egészségturisztikai fejlesztéseket. Az ágazat jövője több, mint biztató: az ENSZ turisztikai világszervezete, az UNWTO előrejelzése szerint 2022-re az egészségügy és a turizmus együttesen a világ vezető iparágát adják majd.

hirdetés

Az ukrajnai rendezvény nyitónapján a Travel Professional Group utazásszervező felkérésére Kabish Szvetlana, a Magyar Turizmus Zrt. ukrajnai irodavezetője tartott előadást, amelyben az egészségturisztikai fejlesztésekre, valamint a régióban még kevésbé ismert, elsősorban észak-magyarországi gyógyhelyekre hívta fel a figyelmet.

A Magyar Turizmus Zrt. ukrán irodája sikeresen együttműködik a megyei bőrgyógyászati egyesülettel is. Ennek köszönhetően a rendezvény második napján megtartott regionális bőrgyógyászati konferencián a magyar balneológia (gyógyfürdőtan) is szerepet kapott. A konferencián Kabish Szvetlána a harkányi pikkelysömör kezelést mutatta be. A szakmai közönség rendkívül pozitívan fogadta a rendezvényen elhangzott információkat, annak ellenére, hogy az ukrán válság miatt a külföldi gyógykezelések jelentősen drágábbak lettek az ukránok számára. Dnipropetrovszk lakosai a válság miatt kevesebbet utaznak, ezért a Magyarországra irányuló forgalom fenntartásához az MT Zrt. a térséget megcélzó marketingmunkát, a helyi partnerekkel való együttműködést kiemelten fontosnak tartja.

(forrás: Magyar Turizmus Zrt., Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk